aniewa Opublikowano 18 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Odłącz akumulator, wszystko powinno wrócić do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olmas Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Mistrzu Złoty, całuje nóżki i cy....ki! Po odłączeniu akumulatora jak ręką odjął! Dziękuję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbe Opublikowano 31 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Hej! Jak wyłączyć światła skandynawskie w Talismanie? Mam tez problem z awaryjnymi w tym aucie, po włączeniu przyciskiem nie działają (jestem od niedawna jego posiadaczem) i nie wiem czy to usterka typu elektrycznego czy programowego, zatem czy jest jakiś parametr włączający światła awaryjne? Dzięki za wszelką pomoc. Skandynawskie opanowane, pozostaje pytanie odnośnie awaryjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADALBERTUS01 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Mam pytanie w sprawie kompletnego wyciszenia buzzerów (przedni i tylny) czujników parkowania. Włączyłem na ekranie nawigacji wizualizację czujników parkowania i dźwięk z głośników. Teraz mam obydwa dźwięki. Jedynie co mogłem zrobić to wyciszyć buzzery za pomocą licznika ale nadal brzęczą i nie mają pozycji 0. Jeśli je wyłączę to i w głośnikach robi się cicho. Nigdzie w tym temacie nic nie znalazłem. Auto LAGUNA 3 ph3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbe Opublikowano 4 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Awaryjne też opanowane, winny jest przycisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek28 Opublikowano 14 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 @ADALBERTUS01, poradziłeś sobie ? Chciałbym zrobić to samo w mojej Lagunie. W dniu 1.11.2023 o 21:49, ADALBERTUS01 napisał: Mam pytanie w sprawie kompletnego wyciszenia buzzerów (przedni i tylny) czujników parkowania. Włączyłem na ekranie nawigacji wizualizację czujników parkowania i dźwięk z głośników. Teraz mam obydwa dźwięki. Jedynie co mogłem zrobić to wyciszyć buzzery za pomocą licznika ale nadal brzęczą i nie mają pozycji 0. Jeśli je wyłączę to i w głośnikach robi się cicho. Nigdzie w tym temacie nic nie znalazłem. Auto LAGUNA 3 ph3. Poradziłeś sobie ? Chciałbym zrobić to samo w mojej lagunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADALBERTUS01 Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Niestety. Nikt nie podpowiedział jak to zrobić. Jak będę miał chwilę czasu to odłączę je za pomocą wtyczki tylko muszę mieć czas. Mam obawy co do tego pomysłu żeby jakiś błąd wyskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 @aniewa orientujesz się może, czy w każdym Fluence powinna być dostępna ta funkcja sugerująca optymalny moment zmiany biegów (ikonki na zegarach)? Szukałem jej w PyRen i w ECU Tweaker w swoim aucie, ale niestety nie znalazłem. Może tylko w tym programie na komputer da się to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Przejrzałem ecu liczników Fluence i w niektórych wersjach ecu brak podpowiadacza zmiany biegów. Jaki licznik wykrył pyren lub ecutweaker? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) Nie pamiętam niestety, napiszę Ci później, podłączę auto jeszcze raz. W ogóle Car Scanner ma funkcję kodowania i z ciekawości poprzeglądałem sobie co tam jest, i w tym programie znalazło mi tę funkcję...bałem się jednak coś zmieniać w konfiguracji, bo nie wiem, czy można ufać tej aplikacji. Dodam jeszcze, że to Fluence dość dobrze wyposażone, wersja Privilege. @aniewa chodzi Ci o to oznaczenie zaczynające się od TDB? Jeśli tak to wrzucam screeny z dwóch programów. Jak nie o to chodzi to podpowiedz proszę gdzie to sprawdzić Edytowane 4 Grudnia 2023 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Powinno dać się ustawić. Program ddt4all i parametr do zmiany: FreeShift present oraz Freeshift Display. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 OK, czyli jednak oprogramowanie na kompa wchodzi w grę, a mój laptop, póki co martwy, także musi poczekać. Dzięki za pomoc w każdym bądź razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Panowie podłączę sie do tematu mam pytanie do kolegi aniewa czy w megane 3 ph1 włącze: -wyświetlanie na ekranie nawigacji tom tom fabrycznej stacji radia wraz z utworami piosenek jakie są grane? -zmieniłem interwał olejowy na 10tys km i 24mc czy da się ustawić zamiast 24mc które mi przydzieliło 12mc? -czy po zmianie opon na ten sam rozmiar warto w module abs coś ustawić odnośnie kół? jakiś reset ustawień obecnych itp? -wyświetlanie zegarka w liczniku.Czy takie coś w megane 3 ph1 da się ustawić czy będzie z czymś kolidować? -włączenie alarmu fabrycznego gdy nie mam zamka ryglowania maski elektrycznego czy da się ustawić czy musi być pierw taki zamek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Ad 1 - da się po zastosowaniu przejściówki do połączenia z multimedia renault (w panelu nawigacji) Ad 2 - da się, w liczniku ustaw na 365 dni Ad3 - nie ma takiej potrzeby Ad 4 - da się, ale za każdym razem po uruchomieniu samochodu trzeba przewijać komputer licznika na wyświetlanie godziny zamiast przebiegu Ad 5 - czujnik w zamku maski nie jest potrzebny. Ten alarm działa tylko na otwarcie drzwi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 kolego aniewa powiedz mi jeszcze tak bo na allegro nie widzę gdzie kupić tą przejściówkę? - i powiedz mi jeszcze jak sprawdzić czy mam czujniki ciśnienia w kołach programem? bo nie wiem czy powinno coś w kabinie jakiś guzik być od tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi