Blade86 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) Witam moja Megane ma podobno 74tys przebiegu i padła turbina, egfr zapchany. Zazwyczaj ile turbina wytrzymuje? Pozdrawiam Edytowane 11 Marca 2021 przez Blade86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 7 minut temu, Blade86 napisał: podobno 74tys przebiegu i padła turbina, egfr zapchany Napisałeś "podobno" i to mówi wszystko. Niedawno w takiej samej megance córki zaglądałem do dolotu i wszystko jak nowe, nawet jednej kropli oleju, sadzy itp. Przebieg 180 kkm. Sprawdź przebieg w ABS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Może ten przebieg jest prawdziwy, ale w misce jeszcze fabryczny olej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Ja myślę że wszystko zależy od sposobu eksploatacji tak samo jak z dwunastą, filtrem FAP itp. jeden zrobi 300tys i mówi że się nic nie dzieje a inny po 50tys musi czyścić zapchany filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 A czy mechanik wskazał dlaczego uszkodziło się turbo? Trochę szybko jak na turbo. Chyba że naprawdę zafundowałeś jej ciężki żywot Zapchany dpf przy tym przebiegu świadczy o jakims uszkodzeniu. Dziura w dolocie? Coś z egr lub którymś wtryskiwaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade86 Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Samochodem zrobiłem od Zakupu niespełna 1tys km. Także zapewne dałem się naciąć i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Błysk w oczach przesłonił myślenie. Przy zakupie dla siebie (dla dobrego znajomego) mam wsparcie dwóch obojętnych mechaników (od silnika i od blachy). Rezygnuję, jeśli sprzedawca nie da się podłączyć do obd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Mam ponad 231 kkm i turba śmiga prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi