Sylwek54 Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Witam dawno mnie tutaj nie było znaczy byłem ale się nie logowałem. Mam problem właśnie nabyłem Megane III z 2011 r. dość fajny samochodzik dobrze wyposażony ale w czasie oględzin i zakupu nie zwróciłem uwagi na to że w nawigacji nie ma karty i jest problem i nie wiem jak go załatwić. Proszę o poradę co w tym przypadku zrobić szukać takiej karty na allegro czy zostaje tylko kontakt z Tom Tomem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Kup na allegro kartę i już, potem ewentualnie zaktualizuj mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 a Masz navi live ? Zastanawiam sie czy jest coś w czym taka navi jest lepsza od googlemaps/janosika z telefonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek0490 Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Moim zdaniem to dobra alternatywa dla map Google, czy Janosika. Największa zaletą nawigacji tom tom w aucie jest jakość sygnału GPS. Nie gubi sygnału wcale nawet w tunelach. Największa wg. wada to brak wyszukiwania po nazwie firmy. Trzeba wprowadzić adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Nigdy nie zrozumiem myślenia osób, które "walczą" z nawigacjami samochodowymi, ale zawsze warto poznawać takie stanowisko. A ile Ty tymi tunelami jeździsz? Da się w ogóle w tunelu zgubić?? I tak każdy kierowca, który dba o domowy budżet będzie używał yanosika i miał radio CB, które od czasu do czasu się jeszcze "dziś" przydaje. W smartfonie możesz mieć zdaje się, wszystkie mapy dostępne na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 20 godzin temu, Sylwek54 napisał: Proszę o poradę co w tym przypadku zrobić szukać takiej karty na allegro czy zostaje tylko kontakt z Tom Tomem. Z tego co wielu wcześniej pisało wystarczy kupić zwykłą kartę SD 8 GB i włożyć ja do nawigacji. Nagra się na nią to co ma się nagrać a następnie wyjąć ją i włożyć do laptopa. Wejść na stronę TomTom, zainstalować i uruchomić program TomTom HOME 2. Dowiesz się jaka wersja mapy ostatnio była instalowana i ją ściągniesz za darmo. Jak zechcesz to wykupisz aktualizację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek54 Opublikowano 17 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Dziękuję za sugestię jakie proponowaliście właśnie zakupiłem kartę sd z mapą 10.45 na allegro w dość przyzwoitej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek54 Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Quentin88 tak to navi live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi