szwagier24a Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Ferrodo występują w oryginale. Stąd tyle nr referencyjnych oryginalnych klocków. Brembo do Renaultów to rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Tarcze ładnie dotarte, tylko lekko trzyma ten zacisk. Jak patrzę na ręczny to odpuszcza do końca, nie muszę tego mechanizmu ręcznie dopychać do ogranicznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Może ten zacisk jest delikatnie zapowietrzony i wtedy tłok po zwolnieniu hamulca nie cofa się w pełnym zakresie? Kolejne przyciśnięcie hamulca powoduje delikatne zakleszczanie. Zwróć na to uwagę. To jest widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Muszę przeczekać do wiosny... Nie mam garażu, a na naprawy wydałem ostatnio spokojnie całą najniższa krajową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Wystarczy zdjąć koło. Widać pracę tłoka - w dwie osoby. Jak będzie miał podejrzanie mały powrót to popuść odpowietrznik i niech sobie trochę płynu spłynie grawitacyjnie przez wężyk do butelki (otworzyć zakrętkę na zbiorniczku). Żeby było dobrze musisz zdjąć jarzmo i trochę wkręcić ten tłok. Powinieneś to zrobić przed wymianą klocków na nowe. Może obyć się bez kosztów. Niecała godzina i po problemie. Suwadła jarzma się nie krzywią samoistnie. Tam puchło od temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 No niby proste, ale dachu nad głową brak do wykonania zabiegu. A i nawet pomocy nie mam od kogo poprosić za bardzo. Wszystko robię sam. Szkoda, że nie ma nikogo z okolic Stalowej Woli, Niska z forum kto ma garaż i grzebie przy Megabkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Jak to nie masz, kolega @halas2 gdzieś tam blisko mieszka. Od tej chwili widoczne też jest jest miejsce zamieszkania użytkowników forum jeżeli ktoś to zaznaczył w swoim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 To jest najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 @aniewa Blisko nie blisko. Z Niska do Leżajska to jakieś 40km:). Z tym garażem moim to też trochę na wyrost bo mam nawet dwa. Ale co z tego jak są małe. Przy Peugocie 206 Żony jeszcze się mieszczę ale przy megane się robi ciasno i w lecie wolę robić na zewnątrz. Co wcale nie oznacza że nie możliwe:). Jakieś narzędzia też by się znalazły :). Do odpowietrzania również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Temat zakończyłem. Kupiłem drugi komplet klocków. Wydałem na nie aż 27zl Okazało się, że prawa dolna prowadnica stała dęba. Wyczyściłen wszystkie 4 papierem i dałem smaru specjalnego. Jest dużo lepiej. Oczyściłem też tarcze z rdzy i pomalowałem. Poprzednie klocki TRW były tak twarde, że po chyba 8 miesiącach nawet milimetr nie zszedł. Na nowych klockach zero tarcia, zero piszczenia i hamowanie bajka, teraz czuję jak tył klei pięknie, auto hamuje jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Gdzie kupowałeś, bo jakoś nie widzę samych klocków Teilenberg do megi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Okłamałem Was. Nie 27zł ale 31 https://allegro.pl/oferta/klocki-h-clio-megane-ii-iii-scenic-modus-tyl-8532618454 Pobierz aplikację Allegro - najlepsze ceny, największy wybór, darmowe dostawy. https://allegro.pl/apka Nie mam pojęcia co to za marka, ale klocki mega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 17 minut temu, Renia08 napisał: Okłamałem Was. Nie 27zł ale 31 Przy dzisiejszych wahaniach kursu złotego to nie jest "Okłamałem Was". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 No racja. Ogólnie klocki TRW idą na śmiecie. Są jakby zapieczone. Te od razu się ułożyły, i naprawdę na TRW z rana słyszałem tarcie jak cholera, i nawet po dłużej jeździe. Tutaj zero problemów. Nie są ścięte na krawędziach wiec i nic nie wpadnie między klocek a tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Darmowe dostawy i tak mam. Po nazwie mogłem sobie szukać klocków. Dzięki za podanie namiarów. Zobaczymy czy nie przechwaliłeś Masz rację, że z tymi TRW jest coś nie tak, na początku było cicho a im dłużej w użyciu, tym bardziej stają się głośne. Na fotce widzę, że są ścięte? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi