nowy1982 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Prosze o pomoc nie mogę zlokalizować miejsc gdzie szukać rozwiązania tych błędów df092 df093 megane 2004 r 1.6 113km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Najlepiej przy samych sondach. Masz problem z obwodem ogrzewaniem obydwu sond. Sprawdzić, czy po włączeniu zapłonu dochodzi do nich napięcie 12 V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Nie dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zasilanie wychodzi z modułu UPC, czarne złącze czteropinowe. Sondy zasilane są z pinu numer 2. Z tego samego pinu zasilany jest czujnik położenia wałka rozrządu i elektrozawór par paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Ale czujnik by wariowały ??a masy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Z pinu numer dwa wychodzi prawdopodobnie jeden kabel i gdzieś po drodze rozgałęzia się na cztery przewody do zasilania urządzeń o których wcześniej wspomniałem. Masę sond załącza sterownik silnika na czas potrzebny do rozgrzania sond. + 12 V w obwodzie zasilania grzałek sond pojawia się po włączeniu zapłonu. Dla próby możesz podać zasilanie obwodu grzałek sond np. z elektrozaworu pochłaniacza par paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Na wtyczce sondy mam 10v jeszcze raz sprawdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 16 godzin temu, nowy1982 napisał: Na wtyczce sondy mam 10v Ile jest na ; - zaciskach akumulatora? - na zaciskach modułu UPC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Na akumulatorze 13v . Na upc sprawdze tylko gdzie dokładnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 33 minuty temu, nowy1982 napisał: Na upc sprawdze tylko gdzie dokładnie??? Kilka postów wcześniej napisałem który to pin w UPC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 W dniu 23.04.2021 o 07:26, Andrzej-2010 napisał: Ile jest na ; - zaciskach akumulatora? - na zaciskach modułu UPC? Gdzie dokładnie na upc sprawdzić?? Witam sprawdziłem na pinach w których jest czarna wtyczka i na drugim pinie od strony szyby napięcia brak patrząc na ta wtyczkę czarna to przewód pomarańczowy Na pozostałych pinach napięcie jest 13 Albo ten sterownik jest walnięty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Pomarańczowy przewód to pin numer 3 i służy do zasilania rozrusznika. Dwa pierwsze kolorowe to + po zapłonie. Do ogrzewania sond służy przewód zielono-żółty, sprawdzasz napięcie w gnieździe modułu lub na wpiętej wtyczce po włączeniu zapłonu. Jak tam jest 13 V to moduł jest sprawny, istnieje przerwa gdzieś na połączeniach wewnątrz wiązki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Tak na wszystkich 3 pinach było 13v. Masę gazowniki gdzie uszkodzili wiązkę????gdzie szukać ewentualnie tej przerwy??? Może sterownik nie podaje masy??? Dziś podmieniłem sobie elektrozawor i jutro rano zobaczę efekt, błędy które się pojawiły nowe to p0220,p0120,p0638,p0130,p0135,p0136 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Dalej masz błędy związane z ogrzewaniem sond lambda, dodatkowo doszedł problem z pedałem gazu i przez to sterowanie przepustnicą. Wykasuj wszystkie błędy i zobacz jakie ponownie się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Te błędy to mnie wykończą , dziwne ze po wymianie ze scenica tego zaworu te błędy od przepustnicy wyskoczyły? jakos w sc 2ph2 1.6 nic mi nie wyskakuje i jeżdżę kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi