jabrze Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Też tak zrobiłem i pomiar ciśnienia dał wynik 3,15 Bara przy pracującym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Pytając się osoby, która się zna na tych samochodach o pompę paliwa (odnośnie 2 oT ale to pewnie to samo) to mówił mi, że można sam wsad pompy wymienić za około 100zł cześć. Więcej szczegółów nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 10 minut temu, CzechuXX napisał: to mówił mi, że można sam wsad pompy O tym napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Te wkłady są nic nie warte: nie trzyma zawir zwrotny. Mi podczas otwierania pompy pękła obudowa. Drugi raz jak musiałem wymienić pompę to od razu kupiłem nową. Wychodzi taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulson Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Pompa zamówiona, BOSCH za prawie 500 zł. Będzie rano. Wspólnie z bratem zainstalujemy. Dam znać jak odpali :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ja wymieniłem na używana, trafiłem za 40zl z przesyłką. Działa z pali i jeździ. Nowa jest w cenie nie do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 A wiesz jakie masz ciśnienie? Może Twoje pływanie na wolnych obrotach wynika że zmiennego ciśnienia wtrysku. Ja wymieniałem wkład zamówiony w ASO bo silnik pompy bardzo rzadko, ale jednak miał problemy ze startem - po 10 latach miał prawo się zepsuć. Zawór był idealny - było zmierzone ciśnienie. Podejrzenie usterki wskazywało na zapychający się filtr węglowy (oparów paliwa) i okazało się błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulson Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Problem rozwiązany, pompa wymieniona. Auto odpaliło i lata jak głupie. Mam też zainstalowane dwa nowe, oryginalne czujniki... ?. PS. Odkręcanie i zakręcanie tej nakrętki na pompie to prawdziwa katorga, tylko Francuzi wymyślają takie dziwactwa, jakby nie można było dać uszczelki i 4 śrub... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Tylko się nie zdziw jak zatankujesz do pełna i poleci paliwo z pod nakrętki.Przerabiałem to .Uszczelkę dobrze wpasować to loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 U mnie się 4 chłopów męczyło, ręce pocięte paliwo porozlewane. Najlepsze jest to, że z gwintu się owal zrobił i spasowanie tego trwało z 5 godzin. Musieliśmy bak podnosić podnośnikiem, żeby go wypoziomować. Dobrze, że wszystko śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 39 minut temu, Paulson napisał: Problem rozwiązany, pompa wymieniona. Auto odpaliło i lata jak głupie. Zastanów się jakich masz specjalistów z komputerami specjalistycznymi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Ja kupiłem Klucz do odkręcania SATA za parę dych i odkręciłem w parę minut. Zakręcenie ułatwiłem sobie smarując gwint nakrętki wazelina bezkwasową. Pompa, przynajmniej w MII, ma znacznik na kołnierzu, który jak wejdxie na swojej miejsce w zbiorniku to nic nie wycieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Może pokazesz ofertę z tym kluczem ja dokupiłem uszczelkę i mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Nie jest idealny, ale dał radę https://allegro.pl/oferta/klucz-pazurkowy-do-pomp-paliwa-75-160-na-klucz-24-8091865071 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi