aniewa Opublikowano 5 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Wygląda jakby nastąpiła przerwa w zasilaniu zapłonu. Stąd błędy obwodu czterech cewek i sondy lambda. Miałeś błąd ładowania P2502 może to z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 5 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 To ile ten silnik może mieć najechane???? Ze takie ciśnienie. 31 minut temu, aniewa napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Może jak sprawdzałem ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Skasuj błędy. Oczyścić czoło czujnika położenia wałka rozrządu. Wrzuć screeny z wykresu pracy pierwszej sondy lambda bo wydaje się do wymiany. Jeżeli masz błędy wszystkich 4 cewek to silnik napewno nie pracuje równo. Zmierzyłeś teraz kompresję po płukaniu? Można od strony świec dać antykoks od Xado. Błąd ładowania: do kontroli stan wiązki alternatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 5 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 2 godziny temu, aniewa napisał: Wygląda jakby nastąpiła przerwa w zasilaniu zapłonu. Stąd błędy obwodu czterech cewek i sondy lambda. Miałeś błąd ładowania P2502 może to z tego powodu. Może jak sprawdzałem ciśnienie. 51 minut temu, szwagier24a napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa czujnik ten który jest na gorze Kolo 4 cewki??? Sonda była nowa oryginał wymieniona. Zmierzę ta kompresje może jutro. Stara sondę miałem ta z czarna osłonka a wymieniłem na ta z biała bo do Lpg ponoć trwalsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Czujnik, który jest pod kanałem dolotowym pierwszego cylindra (od koła zamachowego). Trudny dostęp. Odkręcać kluczem płasko-oczkowym 10. najlepiej z grzechotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 5 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Jutro oczyszcze Witam . Niestety jeszcze nie odkręciłem tego czujnika. Ale jest tylko jeden błąd od kiedy płukanka była p0130. No i szarpie podczas przełączania na gaz za pierwszym razem. Witam. Dziś byłem u lepszego mechanika i na gorącym silniku sprawdziłem ciśnienie. Wszystko po 12 Bar. Cały czas wyskakuje błąd p0130. I dodatkowo pojawił się b120f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Wiązka alternatora do wymiany, ta dwupinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 13 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 IMG_1411.MOV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi