szwagier24a Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Mam pytanie czy ktoś się orientuje czy w MIV ph1 można uruchomić autohold? Żona się przyzwyczaiła do tej dobroci z Captura. Wiem, że brakuje przycisku na konsoli środkowej, ale nie zdziwiłbym się gdyby tak funkcja była zdublowana w menu. Przyklad: MIV nie mają wyłącznika układu antypoślizgowego a mam tą opcję włączoną w menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faustus Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Jeśli nie ma w okolicy hamulca ręcznego przed podłokietnikiem, to nie ma i tyle. Żadne ustawienia w menu nie pomogą, bo tego nikt tam nie umieszcza. To ma być pod ręką. Gotowe do wyłączenia w każdej chwili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToxicTeeth Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Mam "analogowy" hamulec ręczny i u mnie coś w rodzaju autohold się uruchamia gdy stojąc pod górkę mocno - do oporu wcisnę pedał hamulca. Wtedy po puszczeniu pedału hamulca samochód przez kilka sekund stoi - nie stacza się i hamulec sam puszcza w momencie ruszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) Zlitujcie się i zacznijcie czytać instrukcje po zakupie auta... @ToxicTeeth to wspomaganie ruszania na pochyłościach. Edytowane 30 Listopada 2021 przez LTar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 @ToxicTeeth opsuje funkcję HSA wspomaganą przez układ ABS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToxicTeeth Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Nie wiem jak to się fachowo nazywa - HSA czy WRNP, dlatego napisałem, że to coś "w rodzaju". Też przytrzymuje samochód pod górkę, ale trzeba jeszcze wysilić prawą nogę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Dlatego polecam taka książeczkę dodawana do auta. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Z tym hamulcem i ruszanie pod górkę jest piękna sprawa. Jeździłem fordem z tym ustrojstwem. Na początku myślałem, że zapieczone szczęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faustus Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Niektórzy producenci nazywają to "hill assist". Działa pod górkę i z górki przez ok. 2 s. W SCIII na wyświetlaczu pojawia się wtedy piktogram samochodu na pochyłości (pod górkę). Przy hamulcu elektrycznym wystarczy go "zaciągnąć" i przy ruszaniu samochód nie ma prawa się cofnąć lub stoczyć. Jest to szczególnie przydatne przy manewrach parkowania np. na pochyłości czy ruszaniu po zaparkowaniu pod górkę i sporadycznie z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi