Gość Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Po wciśnięciu gazu do oporu w czasie jazdy 3 razy już zaskutkowało mi czerwonymi kontrolkami (klucz i kontrolka ESC) i komunikatami: Skontroluj układ wtrysku paliwa Skontroluj ESC Oczywiście przejście silnika w tryb awaryjny - zero mocy. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy. Co to może być? 1.6 SCe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Trzeba podpiąć kompa i wywołać usterkę. Będzie od razu wiedział gdzie jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 2 godziny temu, Andon napisał: Po wciśnięciu gazu do oporu w czasie jazdy 3 razy już zaskutkowało mi czerwonymi kontrolkami (klucz i kontrolka ESC) i komunikatami: Skontroluj układ wtrysku paliwa Skontroluj ESC Stan licznika ;25 tys km aktualny??? Z prostych czynności, kontrola; - świec zapłonowych, - zadbać aby świece i cewki były suche i czyste, - zapewnić prawidłowy poziom oleju w misce olejowej- pod max, Czy czasem nie słychać ; - terkotania? - ocierania łańcucha o pokrywę rozrządu? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Stan licznika 40 tys km, Nie słychać nic niepokojącego. Regularne serwisy. Silnik pracuje normalnie. To się dzieje jedynie po przekroczeniu oporu pod pedałem gazu. Przez przypadek odkryte przez syna bo depnął w podłogę i zonk. Potem sam 2x to wywołałem w taki sam sposób. Przez ponad 4 lata nic się z sinikiem nie działo. Jaki soft jest potrzebny do odczytania błędów? Dostęp do ELM mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Wstępnie do odczytania kodu błędu wystarczy nawet darmowy Piston na androida. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.clockworkbits.piston Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 (edytowane) 5 godzin temu, Andon napisał: Stan licznika 40 tys km, Nie słychać nic niepokojącego. Regularne serwisy. Silnik pracuje normalnie. To się dzieje jedynie po przekroczeniu oporu pod pedałem gazu. Przez przypadek odkryte przez syna bo depnął w podłogę i zonk. Potem sam 2x to wywołałem w taki sam sposób. Przez ponad 4 lata nic się z sinikiem nie działo. Jaki soft jest potrzebny do odczytania błędów? Dostęp do ELM mam. Świeży wóz, z małym przebiegiem, nie grzeb sam tylko jedź na diagnozę do kogoś z CLIPem albo nawet do ASO. Będziesz mieć 100% diagnozę. Przecież to nie jakieś kosmiczne pieniądze. Edytowane 24 Lutego 2022 przez Sarna1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Myślę, że temat >> https://megane.com.pl/topic/59344-przeskakujacy-pedal-gazu/ co nieco wyjaśni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Chyba swieŻy, sorki Sarna1, ale aż razi w oczy. A merytorycznie, co ma za znaczenie w diagnostyce, czy samochód właśnie zjechał z taśmy czy ma 10 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Poprawione @omega :), co do diagnostyki - wychodzę z założenia że lepiej dać świeży wóz ręce fachowca który ma z takimi modelami doświadczenie i ma odpowiedni sprzęt, od diagnozowania samemu za pomocą chińskich przystawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 15 godzin temu, elf napisał: Myślę, że temat >> https://megane.com.pl/topic/59344-przeskakujacy-pedal-gazu/ co nieco wyjaśni... Ale ja wiem do czego służy ten opór na spodzie. Pytanie dlaczego po jego przekroczeniu pojawia mi się "check engine" Ten Piston nie odczytuje mi żadnych błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 44 minuty temu, Andon napisał: Ten Piston nie odczytuje mi żadnych błędów Ten program należy usunąć - do renault się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 3 godziny temu, jabrze napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Dziwne, u mnie działa zarówno w Megane II jak i Megane III. Coś szerzej kolega może powiedzieć dlaczego się nie nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Działa w starszych Megane, ale błędy określa nieprecyzyjnie. Na szybko znacznie lepszy jest pyclip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 A masz wersję działającą na Androidzie 11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Chyba jeszcze nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi