Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Nie działająca klima, brak błędów

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie jak chłodzi to wszystko jest dobrze rurki nie marzną a jak przestaję chłodzić to rurki cieple ze było by można się grzać przy nich. Czynnik nabity z jakieś 2ms temu szczelny wymieniane miałem te koło przy sprezarce bo w jednym miejscu było pęknięte moge twierdzić że źle złożyli?

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes 

@omegaMożemy się gdzieś spotkać na diagnostykę auta? Widzę, że masz wiedzę na temat Megane, a ja jestem początkującym użytkownikiem.

Jeśli chodzi o klimę, to nie chodzi, ale po przełączeniu słychać cykanie pod maską, więc chyba jest to dobry symptom?

Z usterek to mam również problem z tylnymi czujnikami parkowania, przednie zaś działają.

Kolego, ja majsterkuje sam przy samochodzie, bo lubię, mam jakieś tam darmowe i płatne aplikacje, ale to jest daleko od Warszawy, gdzie mam warsztacik i kanał. W Stolicy ostatnio rzadko bywam i szczerze Ci powiem, nie bardzo wiem co ja maiłbym Ci pomóc przy tej klimatyzacji. Spotkamy się gdzieś np. w Galerii Północnej i co? No mogę rzucić okiem na skraplacz, ale myślę, że to spokojnie możesz zrobić sam. On nie może być mocno uszkodzony od kamieni, bo nie będzie schładzał czynnika i robią się jaja wtedy, bo jak chłodniej to działa klima a jak bardzo gorąco, przestaje. Oczywiście nie dysponuję żadnym sprzętem odnośnie klimy. Natomiast mogę Ci polecić warsztat blisko Warszawy w Jabłonnie. Auto Jack Tam pracuje dwóch mocno ogarniętych ludzi i na klimie także dobrze się znają. Maja też stację do napełniania oraz butlę z azotem do sprawdzania szczelności. Spory asortyment dedykowanych oringów, gdyby przyszło skraplacz zmienić. A co ważne, nie musisz zostawiać samochodu. Jak się umówisz, to możesz stać i patrzeć im na ręce, także sam będziesz widział co i jak. Bez problemu możesz się także pytać. 

• +1 1

• 2 tygodnie później...

@aniewa@omega@Andrzej-2010Był u mnie Pan w sprawie serwisu klimatyzacji. W Clio od razu załączyła się sprężarka, zaś w Megane nie chce startować.

Podłączając Clip, tak jak u autora tematu przy pozycji "Żądanie włączenia klimatyzacji" również pojawia się nie.

W aucie zeszłego roku była wymieniana chłodnica klimatyzacji. Teraz układ był pusty, gdzie mogę szukać problemu?

Jutro jadą na wymianę wahacza, jest sens zlecać weryfikację usterki serwisowi czy najpierw samemu próbować zweryfikować problem?

Po włączeniu klimy słychać charakterystyczne cyknięcie , ale nic poza tym się nie dzieje, W dodatku jeden przewód jest delikatnie uszkodzony i ściśnięty opaską. Zaraz zejdę do auta i wrzucę fotkę. Istnieje możliwości ręcznego uruchomienia sprężarki, w celu weryfikacji czy jest sprawna?

Odnośnie klimatyzacji, widzę iż jest wiele bezpieczników odpowiadających za ten układ. Jeden jest połączony ze spryskiwaczami xenon, które powinny uruchamiać się wraz z przednią wycieraczką. Jednak u mnie to nie działa i szukam jakiegoś powiązania z układem klimatyzacji.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!