MarcinG123 Opublikowano 7 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2025 Czy wszystkie to nie wiem. Ja też mam k9k 656 i u mnie są 4.4v 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek-02 Opublikowano 7 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2025 Po catar.info wychodzi 8660001621 np. TAKIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziok2 Opublikowano 7 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2025 Wyszukiwarka NGK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek-02 Opublikowano 15 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2025 (edytowane) Jaki moment dokręcania świecy żarowej w M3 ? Przy jakim momencie się zrywają gwint M10 ? Ktoś podpowie ? P.S. Takie info znalazłem: "świeca M10 moment zerwania 35Nm, dokręcania 12-18Nm" Edytowane 15 Lutego 2025 przez maniek-02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 15 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2025 15nM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek-02 Opublikowano 17 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2025 Niestety, jedna nie poszła, pierwsza od strony rozrządu, będę ją "podlewał" i za jakiś czas znowu spróbuję. Czy świece po wymianie powinno się adaptować jakoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2025 5 minut temu, maniek-02 napisał(a): Czy świece po wymianie powinno się adaptować jakoś Wystarczy założyć fajki, po podaniu napięcia tak się zaadoptują, że aż będą czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek-02 Opublikowano 17 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2025 2 godziny temu, aniewa napisał(a): ....zaadoptują, że aż będą czerwone. Pytam, do jak pisałem wyżej jednej nie udało mi się wykręcić, nie zakładałem fajki i będę ją podlewał WD z tydzień w sobotę znów spróbuję, tylko tak dziwnie odpalił samochód. Przedtem 2 nie grzały, trzy poszły nowe i opalenie przy -12 było tak że zgasł 2x, a przedtem na dwóch świecach sprawnych, odpalał, nie gasł, tylko dostawał "telepawki" i naszła mnie myśl z adaptacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2025 Nie ma żadnej adaptacji, kiedyś w silnikach 2.0 dci była możliwość zmiany napięcia zasilania z 11 na 7 V. Tu jest 4,4 V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek-02 Opublikowano 22 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2025 Szybkie pytanie, czy M3 1.5 dCi ma kontrolkę świec żarowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2025 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funshy Opublikowano 28 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2025 @aniewa @halas2 Kojarzycie czy też dostaliście świece Beru GE110 z napisami wzdłuż oraz "Made in Italy"? Stare świece mam "Made in Germany", a napisy w poprzek tyle, że miałem je już w aucie odkąd kupiłem, więc mogą być leciwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2025 Zarówno stare jak i nowe mają napis w poprzek. Made in Gesmany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funshy Opublikowano 28 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2025 @aniewa Dziękuję, nigdzie nie widzę świec 23, wszędzie widzę 32 lub brak doprecyzowania ale po przeczytaniu różnych wątków do L3 1.5 dci nie powinno być różnicy? Stare były 23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2025 Niecały miesiąc temu kupowałem świece do 1.5 dci i dzisiaj sprawdziłem napis, jest wzdłuż świecy. Końcówka numeru również 32, producent Germany, podłączona do aku na krótko szybko się nagrzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi