fubar Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Jesteś w tym temacie. Wystarczy zapoznać się z tym co już tu napisano. No właśnie przeczytałem i nie było podobnego przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Przypadki są wszystkie takie same awaria HF, tylko objawy różne. Zapewne o tym wiesz skoro czytałeś. Przyczyna- problemy z mikrostykami pod przyciskami w klamkach. Czasami mają zwarcie, a czasami brak styku i dlatego różne objawy. Komputer komfortu wykrywa anomalie i odłącza połowę, albo cały układ.(prawa strona, lewa, albo całe auto) Tymi przyciskami na klamkach (dwuklikiem) możesz także szyby domykać, a skoro są one traktowane jako uszkodzone to i domykanie szyb może być wyłączone. I co? Było o tym już napisane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubar Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) gojgien dzięki za życzliwą pomoc... Edytowane 3 Maja 2016 przez fubar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lbass86 Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Witam, Jak sprawdzić czy moja Meggie ma system hands free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuKadetemTera Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Tak z ciekawości zapytam czy po oddaleniu auto powinno się samo zamknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 megane i scenic nie. Laguna ponoć tak miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuKadetemTera Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 A czy z karty powinno dać się zamknąć szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Podwójnym szybkim kliknięciem zamknięcia auta. Ale chyba nie każda wersja to miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuKadetemTera Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Oki dzikuje jutro sprawdzę czy mam to na wyposażeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Laguna ponoć tak miała. Nie ponoć a tak ma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Nie posiadałem, więc pewności zdobytej na swoich doświadczeniach nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 megane i scenic nie. Laguna ponoć tak miała. To ja dopowiem że u mnie w Megane po odejściu samochód się zamyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Zamyka się samoczynnie jak odblokujesz centralny przyciskiem z karty albo dłonią pod klamką przy HF a nie otworzysz żadnych drzwi. Nawet z kartą nie trzeba odchodzić. Nie słyszałem o innej opcji fabrycznego układu w megankach i sceniolach II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ a nie otworzysz żadnych drzwi ? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Tzn. ? Bo nie rozumiem /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Po prostu wysiadam z auta i po około 30s - 1m (czemu tak długo trzeba czekać- tego nie wiem, różnie z tym jest) auto się zamyka same. Regulamin pkt. 5.9, 5,13 -Prezes Edytowane 6 Lipca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Wyjaśniam. Auto stoi drzwi zamknięte, centralny zablokował zamki. Klikasz na przycisk na karcie w celu odblokowania zamków ale nie otwierasz drzwi. Po około 20s zamki znowu się automatycznie blokują. Tak to działa w wersji fabrycznej. Meganka i sceniol nie posiadają stałego śledzenia obecności karty na zewnątrz pojazdu. Jeśli u Ciebie samo się zamyka, to masz coś nie tak z układem. Prawdopodobnie któryś przycisk na klamkach zewnętrznych już pada i czasami zwiera styki, co układ odczytuje jak jego celowe naciśniecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi