modern1 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Tak, podejrzewam ten elektrozawór. Szukam na Google jego ale nigdzie nie mają. No na pewno będzie w ASO tylko pewnie w kosmicznej cenie. Jutro się dowiem jaka jest jego cena. A może wiecie gdzie jest do kupienia poza ASO? Pozdr Witam Cena w ASO w Warszawie to nie całe 500 zł. W sklepach internetowych chwilowy brak. Pozdr Edytowane 11 Lutego 2014 przez modern1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leelook Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 @matiani, @modern1 - skoro macie podobne problemy do moich, to może to jednak nie wina zaworu KZFR? Tak, jak napisałem w poprzednim poście, ja wymieniałem 1,5 roku temu zawór na nowy, a mimo wszystko mam ten problem z zawahaniem obrotów po odpaleniu i lekkie zamulanie po ruszeniu. Jeśli jednak szukacie nowego zaworu, to szukajcie wpisując w Google kod części 8200823650. Pod pierwszym ze znalezionych linków jest on za 395 PLN, tyle, że brak towaru na magazynie. Szukajcie więc, a znajdziecie. Taniej w ASO raczej nie będzie. Ja swój kupiłem przez internet za 400 PLN razem z wysyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Ja też mam podobnie jak u was i elektrozawór nic nie ma do tego. Bo zmieniłem i jest tak samo. Edytowane 12 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiani Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) @airbites a podjrzewasz wogóle coś co to może być czy po prostu TTTM. Według mnie normalne to nie jest normalne nie wiem. W innym wątku jeszcze pisałem że gdy chcę utrzymać równe obroty jak dodaję gazu np. ustawiam się na 1500 obr/min to obroty pływają schodzą poniżej 1000 i znów w górę. Napewno to się dzieje na ciepłym silniku. Lambda ? ale z drugiej strony spalanie raczej norma. Edytowane 11 Lutego 2014 przez matiani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Ja myślę, że chyba winy jest pedał gazu albo przepustnica. Odłącz elektrozawór i sprawdź sobie czy będzie stabilny obroty przy dodaniu do np. 1500obr/min. Edytowane 12 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiani Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) sprawdzę elektrozawór ale raczej auto przyspiesza ok więc małoprawdopdobone że to on. Podejrzewam jeszcze czujnik temp. płynu jako winnego bo obroty na ssaniu nie przekraczają u mnie nawet 1000 obr/min przy ostatnich mrozach rzędu -18 stopni tak było. A z tymi niestabilnymi obrotami to chyba jednak pedał gazu bo obroty na ssaniu czy wolne są ok nie falują tylko własnie po dodaniu gazu i próbie utrzymana zadanych obrotów takie cyrki się dzieją że obroty spadają i w górę nawet w czasie jazdy to czuć jak auto jedzie np.na 3 biegu przy nie dużym obciążeniu (prosta droga) lekko poszarpuje tak jakbym dodawał i odejmował gazu. Edytowane 11 Lutego 2014 przez matiani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 U mnie kilka razy zdarzyło że jadę spokojnie 80-90 km/h i chwilowe spalanie około 4-4,5 l/100km i po chwili spadło spalanie do 1,5 litra i auto delikatnie zwolnił i potem wróciło do normy i po chwili znów tak samo i wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Może to problemy z pedałem gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) ... obroty na ssaniu nie przekraczają u mnie nawet 1000 obr/min przy ostatnich mrozach rzędu -18 stopni ... w czasie jazdy to czuć jak auto jedzie np.na 3 biegu przy nie dużym obciążeniu (prosta droga) lekko poszarpuje tak jakbym dodawał i odejmował gazu. Też tak mam w MIIph2. O co chodzi? Jak to ogarnąć? Piszecie wyżej "pedał gazu", ale co z tym pedałem? Edytowane 11 Lutego 2014 przez Maks79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Do wymiany, bo się poprzecierały ścieżki na potencjometrze. I waruje przepustnica z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Pedał gazu do wymiany? Hmmmmmmmmmm...a idzie go rozebrać i sprawdzić?;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Idzie.Sam to przerabiałem.Jest zaklejony i trzeba się troszkę napocić.Można jeszcze przy wyłączonym silniki przez kilka minut bardzo szybko i dynamicznie wciskać pedał gazu do oporu.Mi taki zabieg pomógł.Co do oborotów to u mnie też na ssaniu przy minusowych temperaturach obroty nie są większe niż 1000.Byłem na Clipi-e ale nie wykazało problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiani Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Mam pytanie da się jakoś ten pedał gazu wymontować (cały) z tego co widziałem ze zdjęć używek na allegro to montowany jest na 3 śruby rozłożone tak jakby po wierzchołkach trójkąta. Da się to jakoś wymontować bez problemu czy trzeba jeszcze jakieś plastiki ściągać od strony kierowcy pod nogami ? Edytowane 17 Lutego 2014 przez matiani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Ja wymontowałem.Jest troszkę ciasno ale dałem radę.Nie wiem jak jest w MII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 W MII też wystarczy wypiąć wtyczkę i odkręcić śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi