piotrmaja Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 20260613_213013_1.mp4 Dla zobrazowania tematu przesyłam filmik który przed chwilą nagrałem. Jak odepnę czujnik wałka rozrządu tego objawu nie ma. Chciałem aby wszystko było jak najlepiej więc jak zmieniałem rozrząd to zamontowałem też oryginalny KZFR i teraz elektrozawór Pierburg bo myślałem, że tu jest przyczyna (w sumie te dwa element to 800 zł) aby to ładnie wszystko działało w a tu taka niespodzianka ... się pojawiła. Zastanawiam się również czy czasem jednak ten czujnik wałka rozrządu nie wprowadza jakiegoś błędnego sterowania elektrozaworem. Odpięcie go nie powoduje błędów, ale i też nie steruje elektrozaworem czego konsekwencją jest to że nie ma tego trykotania ... 51 minut temu, jabrze napisał(a): Zastanawiające jest czy wyprzedzenie zapłonu też jest skaczące ( dla 2800-3000 obr ) przy jednostajnym obciążeniu skoro jest terkotanie. Jutro postaram się to sprawdzić i dam znać. Edytowane 18 godzin temu przez piotrmaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 25 minut temu, piotrmaja napisał(a): oryginalny KZFR skąd miałeś to koło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmaja Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) 11 godzin temu, carsik napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa kupione w sklepie stacjonarnym z częściami do Renault Edytowane 5 godzin temu przez piotrmaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu No to mnie zastanawia skąd takie koło w takim sklepie pochodzi skoro jest sprzedawane poniżej ceny hurtowej dealera Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 18 godzin temu, piotrmaja napisał(a): napięcia sond lambda, Na wyżej załączonych zdjęciach z OBDII są wyniki pomiarów napięcia na biegu jałowym Napięcie sondy 02B1S1 wynosi 0,15 V ; Ta sonda jest do zmiany - jeżeli wykazuje takie napięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmaja Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) To napięcie sie zmienia... Jakie powinny być wartości ? Edytowane 2 godziny temu przez piotrmaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Producenci zalecają wymianę sond lambda ( na oryginał ) po określonym przebiegu, podobnie jak świece ; Działanie sond dwu -stanowych a/ zalecany przebieg to ok ; 100.000 do 160.000 km przebiegu, b/ interwał ulega skracaniu ; - przy jeździe na krótkich odcinkach, - przy eksploatacji LPG, - z silnikiem o niskiej kompresji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmaja Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Ale to sugerujesz ze problem z tym trykotem mogą powodowac sondy? Przypominam ze jak odepne czujnik wałkow rozrzadu to silnik ładnie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 32 minuty temu Udostępnij Opublikowano 32 minuty temu Odłączenie czujnika ; - sterownik ECU chodzi wg; mapy, - osiągi są słabsze, - zużycie paliwa wzrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi