robertokot25 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Takie są ceny za używki... części do meganki jest od zatrzęsienia i stąd takie niskie ceny ( już od 1 PLN w górę...)... 50 zł za taki komplet to można powiedzieć że to cena z górnej półki :) Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEvEL Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Sterownik naprawiony w Electric Cars w ciągu 6 dni licząc weekend i przesyłkę w obie strony, działa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanzik Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 W mojej Megance zaczęły się problemy z otwieraniem szyby pasażera. Jak pasażer chciał otworzyć nie miał takiej możliwości , dopóki kierowca od swojej strony nie pobudził mechanizmu szyby. Po jakimś czasie i to padło więc szyba pasażera była nie do otwarcia. Okazało się, że padł przełącznik od strony kierowcy, powymianie wszystko działa. Przy wymianie przełącznika trzeba zwrócić uwagę na kolor kostki i ilość pinów , ja miałem niebieską 10 pinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enczo Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Witam, mam problem z przednią szybą od strony pasażera w megance II. Szyba nie reaguje na przycisk ani po stronie kierowcy ani po stronie pasażera. Silnik napędu sprawny bo go za sterowałem w górę i dół na krótko z pominięciem przycisku. Rozebrałem tapicerkę i okazuje się, że do silnika wchodzi wtyczka 2-pinowa i nie ma żadnego modułu. Dodam jeszcze, że Renia jest jakoś dziwnie skonfigurowana, z tyłu ma szyby na korbki ale za to ma tempomat. Jak sprawdzić co może być nie tak? Wykluczam silnik i przewód od włącznika do silnika. Edytowane 13 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Sprawdź wtyczki w drzwiach, może piny pośniedziały. Wedle wyposażenia to tempomat był opcją którą mógł wybrać kupujący w salonie lub dołożył dodatkowo później... i nie musi mieć powiązania z takim czymś jak korby z tyłu, w zakresie wyposażenia to najwięcej dowiesz się po rozkodowaniu vin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enczo Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Właśnie dzisiaj sprawdziłem kostki w przełącznikach i wszystko wygląda dobrze. Zmostkowałem trzy piny w kostkach przełączników drzwi kierowcy (przeczytałem temat) według wzoru któregoś z forumowiczów ale niestety nic to nie dało. Zero reakcji, w kostce od strony pasażera nie pojawia się w ogóle napięcie, pojawia się dopiero gdy włączę światła pozycyjne i wtedy działa podświetlenie ale nic poza tym. Mam pytanie na którym pinie w kostce po stronie pasażera ma się pojawić prąd? Dzisiaj odwiedziłem serwis i sprawdziłem historię auta "po vin-ie", samochód jest wyposażony we wszystko co wynika z vinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1114 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) witam! mam pytanko, jak i czy w ogóle można założyć na nowo linki podnosnika (chodzi o nawinięcie ich na kółko w silniku) bez ścigania całego mechanizmu? Jest jakaś dobra sprawdzona metoda? Podczas otwierania pokrywy silniczka wszystko sie jakoś odhaczyło.... pzdr, Edytowane 23 Maja 2015 przez piter1114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaz Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Witam kolegów, dopadła mnie awaria szyby pasażera, nagle przestała działać. Silniczek działa, moduł podmieniony, Clip nie wykazuje błędów, wszystko inne w drzwiach działa, przycisk podmieniony z tylnego. Nie mam więcej pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Kable są sprawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaz Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) no raczej sprawne, nie widać uszkodzeń, kostka w słupku wyczyszczona. Do modułu dochodzi ok 6 kabli, dwa z nich grubsze to plus i masa, jak przykładam miernik do plusa to pokazuje max 6v Edytowane 18 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 To chyba znalazłeś problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaz Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 ale jak możliwe,że jest 6v? wszystko łaczy, kable ok to już nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Ten kabel chyba wychodzi z UCH i tam może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zacznij od sprawdzenia czy na bezpieczniku od szyby pasażera znajdującego się w puszce bezpiecznikowej kabiny jest 12 V. Dalej to musisz rozpiąć złączkę na słupku drzwi pasażera i sprawdzić czy tam na grubym czerwonym przewodzie też jest 12 V. W tej wtyce są dwa tak jakby oddzielnie umieszczone grubsze piny, jeden zasila szybę drugi to masa. Z tej wtyczki czerwony kabelek idzie bezpośrednio do modułu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darina Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich, jestem nowy i nie bardzo wiem jak się poruszać na forum. Mam problem z kostka R2 w scenicu, jest zaśniedziała i ma zerwane dwa kabelki. Chciałbym to jakoś naprawić ale nie bardzo wiem jak i w ogóle z dostępem jest porażka czy można jakoś zdjąć fotel i dostać się do tych przewodów. Czy można gdzieś kopić cała wiązkę? Z góry dziękuję. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi