pizza Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 W czerwcu w Fiestę (rocznik 2010) mojej siostry (stojącą na skrzyżowaniu przepuszczającą samochody jadace z pierwszenstwem stuknął jegomość Astrą III. Prędkość minimalna. W Fieście lekko zmarszczona klapa bagażnika, pęknięty zderzak, ruszony tylny pas i niestety odrobinę podłoga bagażnika (blaszana tam jest). Sprawca miał na pewno pęknięty zderzak, rozbitą lampę i połamany grill, ale nie zdziwiłbym się jakby jeszcze wzmocnienie zderzaka mu poszło. Naprawa siostry samochodu w ASO. Wycena: 9870 zł. Myślę że w chwili obecnej nie warto bawić się w rozliczanie takich spraw "w kieszeń" tylko od razu z oświadczeniem biec do ubezpieczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 W piątek dzwoniła do mnie pani z Warty i proponowała mi bez rzeczoznawcy od razu 1300zł.Powiedziałem jej,żeby zadzwoniła we wtorek i jej powiem,bo musze się upewnić czy nic więcej się nie uszkodziło w innym przypadku zawioze go do Aso.Pojechałem w sobotę do znajmoego mechanika który za 'czteropak' piwka zobaczył i stwierdził,że wszystko jest ok. Bratowa ma wujka który jest lakiernikiem i ma swój zakład i powiedział,że za 100zł mi to zrobi;) W sumie 1300zł piechotą nie chodzi,a jutro mam przegląd samochodu to może coś będzie do naprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) W piątek dzwoniła do mnie pani z Warty i proponowała mi bez rzeczoznawcy od razu 1300zł. W balona chcą ciebie zrobić i tyle. Tata z AC naprawiał twingo pierwsza wycena 1200zł za błotnik i zderzak. Całkowity koszt naprawy z nowymi częściami 3500zł. Podjedź na sprawdzenie punktów geometrii samochodu i dopiero wtedy się decyduj. Że na oko nic nie widać, nie znaczy że coś nie jest przestawione. Bratowa ma wujka który jest lakiernikiem i ma swój zakład i powiedział,że za 100zł mi to zrobi;) To wstaw do niego auto i niech wyciągnie jak najwięcej z ubezpieczalni. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Tata z AC naprawiał twingo pierwsza wycena 1200zł za błotnik i zderzak. Wiem,że oni zawsze zaczynają od najniższej ceny,ale jeśli wszystko jest ok i będe miał to zrobione za 100zł to te 1300zł mogę wydać na coś innego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 mnie też tak chcieli z Warty zrobić, to oddałem samochód do serwisu i miałem z głowy. Zaproponowali mi 1600 zł. A naprawa w serwisie 2500 zł. ha jeszcze olej mi gratis wymienili :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 kolego uszkodzenie podobne, kilka listów wyźej, wycena 1 - 1000 zł, po moim naruszeń skończyło się na 1500. Kolega zrobi mi to za 200 zł i przypisano jeszcze parę rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Stało się. Pierwsza przygoda sceniola od kiedy jest w rodzinie. Uszkodzony przedni zderzak, prawy przedni błotnik, prawe lusterko i prawe tylne drzwi Chwila nieuwagi za kierownicą i chyba cały boczek będzie do malowania. Błotnik już zamówiony, jutro ma być na sklepie. Problem będzie z lusterkiem, bo chyba trzeba będzie zamówić całe. Nie spotkałem samej obudowy i tego czarnego elementu na drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Problem będzie z lusterkiem, bo chyba trzeba będzie zamówić całe. Nie spotkałem samej obudowy i tego czarnego elementu na drzwiach. No niestety samej ramki, a tym bardziej z trójkątem nie zakupisz, chyba że używane ale czy ma sens szukać niekompletnego skoro kompletnych jest wiele w ofercie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Owszem, jest wiele takich lusterek w ofercie, ale ich cena jest z kosmosu. Taki urok posiadania full opcji, wszytko fajnie od momentu kiedy się coś nie uszkodzi. Dziś jak pojadę po błotnik, to zorientuje się w sprawie lusterka (oczywiście mam na myśli zamiennik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) Wypadek z łosiem, wszyscy żyją auto- walka z aso . Aso wynalazło kwotę naprawy na 15000 cyrk na kołach! Dodano: 29 wrz 2014 - 11:40 W związku z powyższym proszę o pomoc gdzie w warszawie Warszawie z pzu naprawić rozsądnie cenowo Edytowane 29 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 A robisz z ubezpieczenia? Czy własnej kieszeni? Jeśli jechałeś zgodnie z przepisami można dochodzić odszkodowania od nadleśnictwa lub zarządcy drogi (jeśli był płot a w płocie dziura czyli droga typu S lub autostrada) lub od kółek myśliwskich jeśli była np nagonka na polowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Żona prowadzila. 75 tam gdzie można 90.droga normalna żadna S ani z płytami. Z Ac to chce robić. Póki co łaskawy zeszli na 5900 ale kilka wgnieceń maski będę musiał sam później naprawić za własną kasę.auto ma 10 lat a pzu daje 70% wartości na naprawę. Euratax śmieszne wartość auta wycenia na 9400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek83 Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Wypadek z łosiem Na 3 zdjęciu widać sierść łosia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Tak....szczoteczki do zębów z łosia po 300zl sprzedam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Jak potrzebujesz w Warszawie sprawdzonego fachowca to proszę: NAPRAWY BLACHARSKIE Ja tam robiłem już 3 samochody, ostatnio nadkola w swoim (poprawka po naprawie w ASO), dwa Focusy już poprawiał i nie było do czego się przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi