misiek126 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 tam nie brakuje żadnego styku, jeden jest widoczny a drugi jest wtopiony w plastiku dlatego go nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dartek Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Teraz już wszystko jasne, jutro zabieram się za tego pająka. Przerażają mnie tylko wszędobylskie plastikowe zatrzaski utrudniający demontaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek126 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 nic sie nie martw, wszystko ładnie się otwiera tylko delikatnie trzeba do tego podejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 (edytowane) Witam.Może mi ktoś powiedzieć czy w Scenicu II ph I Sam zwijacz wygląda tak samo jak meganach oraz czy długosc tej tasmy jest taka sama.A może jest ktoś kto posiada Scenica II ze slaska I bawił się tym zwijaczem.Dzięki za pomoc Dodano: 21 maj 2013 - 10:17 Sluchajcie.Znalazlem cos takiego http://renaultsklep.bazarek.pl/opis/3362717/tasma-airbag-airbagu-poduszki-renault-scenic-ii.html Czy nie jest za tanio? Dodano: 23 maj 2013 - 09:39 Jednak za tanio.Pisza ze nowe oryginalne a gó... prawda.Sa uzywane. Edytowane 23 Maja 2013 przez boban666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrodzyn Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Czy ktoś z Trójmiasta lub okolic ma doświadczenie z naprawą zwijacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dartek Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 W Scenicu II pająk jak zupełnie inny, składa się z 3 części. Tutaj wszystko widać: Jak się dobrać do pająka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compton Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 W mojej Megane (ph2) od kilku dni przy (dosłownie) lekkim skręcie w lewo/prawo (kilka stopni) słychać takie "chrobotanie" / jakby tarcie o plastik. Nie mam żadnego błędu AirBaga. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Sprawdzić co dzieje sie z taśmą zanim dojdzie do jej zerwania,jeżeli dochodzą niepokojące dzwięki to tylko kwestia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compton Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 OKej, po dostaniu się do taśmy - jakieś środki zapobiegawcze, aby taśma się nie zerwała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Trudno coś radzić zanim nie zobaczysz w czym problem,u mnie w phI wyłamany był plastikowy języczek prowadzący taśmę,ale nie wiem czy w pająku phII jest kakie samo rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek126 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 wszystkie zwijacze w megane 2 są takie same, w każdym zwijaczu jest ten języczek różnica jest tylko w wersji z tempomatem(ma dwa dodatkowe styki na wtyku)jak masz ten języczek cały to wyczyść i przesmaruj na nowo i składaj. SPRAWDŹ USTAWIANIE ZWIJACZA CZY NA WYZEROWANYM W OCZKU MASZ OTWÓR LUB '0'bo jak będziesz miał przestawione to twój wysiłek pójdzie na marne. Jak będziesz składał to miedzy kierownice a zwijacz coś podłóż zapobiegnie to wyskoczenia zębatki i przestawienia się zwijacza Dodano: 07 wrz 2013 - 00:00 Compton jak masz już chrobotanie to nie chce Cie straszyć ale na 95% masz przestawiony zwijacz i złamany języczek i teraz tylko czekać kiedy się zapali KONTROLKA +SERVICE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafmix Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) Witam. Wczoraj również usłyszałem "dziwne" dźwięki w okolicach kierownicy przy skręcaniu i zapaliła mi się kontrolka airbag i serwis. Czy ktoś z forumowiczów podjąłby się naprawy taśmy w Poznaniu lub okolicach? Moje auto to Megane II Ph I (2004). Edytowane 4 Października 2013 przez rafmix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 W Poznaniu nie wiem, ale możesz zapytać tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojmer Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Witam Wszystkich. Gdzieś usłyszałem/przeczytałem o Magiku z Gliwic co wymienia te przeklęte taśmy. Znalazłem takie ogłoszenie (link poniżej): http://gliwice.olx.pl/naprawa-zwijacza-tasma-poduszki-renault-megane-ii-scenic-ii-iid-288262896 <><><><><><><><><><>><><><><> Dzwoniłem już kilka razy na ten numer ale cisza (poza zasięgiem) no i zgłasza się poczta. <><><><><><><><><><>><><><><> Orientujecie się czy nadal temat jest aktualny? <><><><><><><><><><>><><><><> Chyba, że możecie polecić kogoś na terenie Katowic i okolic ? <><><><><><><><><><>><><><><> Z góry dziękuję. <><><><><><><><><><>><><><><> Pozdrawiam, Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 7 Października 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek G Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Witam.z całą pewnością mogę polecić kolegę : Misiek126. Byłem u niego,wymienił mi taśmę zwijacza fachowo. pełny profesjonalizm. Polecam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi