mpepe Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Cinas_ no to mnie namówiłeś chyba zakupie komplet tylko już pierwszy problemik gość się pyta czy potrzeba mi: 1 Instalacja radio-nawi? 2 Instalacja do anteny gps? 3 Instalacja pod konsolę? ile to powinno kosztować wszystko czy jeśli potrzebne są wszystkie czy nie łatwiej dorobić brakujące kabelki? czy bez problemu idzie to ogarnąć saemu bez pomocy elektryka. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez mpepe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Anteny GPS i tak nie masz na dachu więc zakup anteny gps z złaczem fakra 50 zł - kable nie potrzebne do GPS Będzie potrzebna wytyczka 40 pin do nawigacji i kabelek audio nawigacja - radio - czyli instalacja pod deskę będzie dużym ułatwieniem w instalacji z racji gotowch wtyczek i kabelków kwestia za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrazer Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, Posiadam Renaut megane III 2009 wraz nawigacją Carminat i oryginalnym "Czarnym radiem". Postanowiłem zmienić radio na srebrne z bluetooth. Kupiłem więc radio Blaupunkt oraz mikrofon. Z instalacją mikrofonu nie było żadnego problemu (do prawego słupka była już podciągnięta instalacja), zamiana radia też nie przysporzyła żadnych problemów ale... Problem który mam to brak komunikacji radia z wyświetlaczem. Po włączeniu radia na ekranie uruchamia się nawigacja carmitat i chwili pokazuje się mapa. Radio także się uruchamia (odtwarza radiostacje, oraz płyty), ale jednocześnie wydaje charakterystyczne pyknięcie co 10 sekund (prosi o wprowadzenie kodu), a po 2 minutach całkowicie się wyłącza. Problemem jest niemożność prowadzenia kodu, gdyż na wyświetlaczu nie ma żadnych informacji dotyczących radia. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Zastanawiam się czy radio może mieć uszkodzony moduł od komunikacji z wyświetlaczem, czy trzeba w jakiś specjalny sposób skomunikować je nawigacją. Z góry dzięki za wszelkie pomocne informacje. Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Nawigacja skonfigurowana do pracy z radiem bez BT Należy zmienić konfigurację nawigacji, w prosty sposób sie nie da musi być nowy konfig dla samochodu z innym radiem, jak masz clip to mogę opanować zdalnie, możesz podesłać nawigacje do mnie lub kontakuj się z meganecoupe02 on ma clipa i robię na tym zdalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrazer Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czyli teoretycznie po odłączeniu modułu nawigacji radio powinno uzyskać dostęp do wyświetlacza? Jeszcze jedno pytanie, do modułu nawigacji można się dostać od góry (po zdjęciu wyświetlacza) czy od strony radia (po wyjęciu radia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Czy jest opcja wyłączenia na wyświetlaczu nawi aby nie pokazywało mapy a np. duży zegar albo radio. Jasne, że jest opcja wyłączenia wyświetlacza ale chodzi mi o wyłączenie wyświetlania mapy na rzecz zegara, radia itp. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Nawigacja skonfigurowana do pracy z radiem bez BT Należy zmienić konfigurację nawigacji, w prosty sposób sie nie da musi być nowy konfig dla samochodu z innym radiem, jak masz clip to mogę opanować zdalnie, możesz podesłać nawigacje do mnie lub kontakuj się z meganecoupe02 on ma clipa i robię na tym zdalnie Z ciekawości zapytam, czy w takim przypadku można spróbować podmienić sam wyświetlacz z nawigacji na taki który jest odpowiednio skonfigurowany czy trzeba to gdzieś indziej zmieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak można zakładająć iż trafisz na wyświetlacz z pozostałą konfiguracją jaką masz u siebie i będzie inny vin w nawigacji ( też da się zmienić ) Mamy główne opcje do konfiguracji: Radio z BT i bez BT Sterowanie w tunelu lub pilot BT Nawigacja z SIII lub MIII Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez cinas_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) "Tak można zakładająć iż trafisz na wyświetlacz z pozostałą konfiguracją jaką masz u siebie i będzie inny vin w nawigacji ( też da się zmienić ) " Jak z pozostałą konfiguracją? Mówisz o np. czujnikach cofania, klimatroniku, skrzyni biegów itp? Myślałem że to jest osobne i sprawa dotyczy tylko aktywnej/nieaktywnej opcji aby dopuścić radio do wyświetlacza? Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jak dobrze pamiętam jest chyba z 12 funkcji które można ustawić w nawigacji Dlatego zawsze robię konfigurację pod samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Witam, chcę zabrać się za wymiane radia, ekranu, manetki oraz dołożenie mikrofonu. Cały zestaw ma przyjść do mnie jutro. Chciałem dzisiaj spróbować zdemontować osłone słupka ale nie wiem jak sie za to zabrać. Widziałem że klilkanaście postów wcześniej ktoś wrzucił rysunek pokazujący gdzie są zatrzaski ale nie za bardzo mogę sobie z tym poradzić. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baretti Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 (edytowane) Witajcie, Przeczytałem cały wątek - oraz wszystkie podlinkowane tematy. Nadal mam jednak pewne wątpliwosci: Mam Megane III z 2009 Coupe, z fabryczna nawigacją i radiem bez BT. Bardoz doskwiera mi brak BT wiec chce wymienic radio. Jak przeczytalem potrzebuje dokupic radio (takie z BT, z wystajcymi pokretlami), joystick pod kierownice, mikrofon i wiazke. Pomyslalem ze moge zakupic komponenty (w wieszkosci z Allegro, uzywane) ale chcialbym podjechac gdzies gdzie ktos to podlaczy, spradzi, przetestuje. Zalezy mi na tym zeby bylo zrobione to dobrze, przez kogos kto ma w tym doswiadczenie. Czy moglby ktos podpowiedziec gdzie moglbym z tym podjechac - lub czy ktos podjalby sie tego montazu? Czesci dostaczyłbym ja. Zalezy mi na tym zeby było to dobrze-skutecznie zrobione. Bede wdzieczny za podpowiedzi, dziekuje. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 24 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Nie ma dużo pracy , kwestia czy znajdziesz kogoś w okolicy kto zmieni konfigurację nawigacji aby wyświetlało poprawnie radio. Szukaj na forum scenic UIO jest z kraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi