Grosman40 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Witam, Miałem takie radio w swojej Megance i grało całkiem dobrze tzn jak było na maksa to aż głośniki dudniły. Sprawdzałeś czy wszystkie głośniki grają, czasami na kostce za radiem nie jest luz i przód nie działa. Ja fabrycznie miałem w drzwiach z przodu i z tyłu ale nie miałem w desce sopranów. Jak jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Wszystkie głośniki grają, więc to nie jest ta przyczyna. Po prostu na maksymalnej głośności da się noemalnie słuchać, w poprzednim aucie w połowie skali było już za głośno. Może Megi chce zadbać o mój słuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1407 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Mam takie samo radio i dokładnie ten sam problem. Radio gra bardzo cicho a także ma problem jakością odbieranego sygnału, często stacje trzeszczą lub przerywa ze względu na słaby sygnał. Spróbuję zamontować radio niefabryczne z innego samochodu i sprawdzić czy będzie jakaś poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 17 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Po zmianie anteny u mnie jakość sygnału trochę się poprawiła i radio już tak mocno nie trzeszczy. Kupiłem zamiennik na allegro. Co do głośności to dalej jest to samo i chyba nie da się z tym nic zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1407 Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 W swoim aucie już też wymienialem antenę ale żadnej poprawy nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek67 Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Witam Chciałbym wrócić do tematu wymiany radia płaskiego na takie z USB. Chodzi mi o wyświetlacze. Z lektury wcześniejszych postów wynika, że konieczna jest również wymiana wyświetlacza. I tu pojawia się moje pytanie, czy ktoś z forumowiczów wie dlaczego wyświetlacze mozajkowe (te do daszka, bez przycisków do ust. zegara) mają takie różne numery fabryczne: np. 280346458R, 280340011R, 28034616R. Czym się kierować przy wyborze do radia nr 281153992R ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 @sulek67 w tej kwestii zapewne pomoże Ci @cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Nigdy nie interesowałem się numerami wyświetlacza ważne aby był z megany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek67 Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Właśnie najdziwniejsze, że na aukcjach podawane są jako z megany III. Zastanawiam się, czy przypadkiem nie wyświetlają tych samych informacji w różny sposób, lub czy to jest tylko kwestia innego producenta wyświetlacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adyb123 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Dnia 30.10.2017 o 11:49, KamilK napisał: dziś wymieniłem radio i wyświetlacz, wszystko ok, wpisałem kod i działa, nie mogę tylko BT połączyć, coś nie współgra z moim telefonem mam pytanie co do wiązki mikrofonu, we wtyczce (białej) mam 3 kabelki - ale czy to te do mikrofonu ? mam pytanie co do wiązki w małej kostce czarnej 4 przewody czy należy ją podłączyć z radiem z BT i USB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Czarna kostka to jest audio , należy ją podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adyb123 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Cinas dzięki za odpowiedź więc jeśli się nie mylę to muszę połączyć to przejściówką z kostką 32 pinową proszę o podanie rozpiski w kostce 32 piny konkretnie pinów (12,14,15, i 29) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) a pytanie z innej beczki w tym samym temacie, dwa warianty: 1. megane z 2013 roku, ma navi Carminat LIVE, to mogę bez zmian w oprogramowaniu radia wymienić sam ekran na ten od wersji zwykłej Carminat, żeby aktualizować sobie mapy 'samemu' ? 2. widziałem że do Carminat LIVE w sieci są już dostępne mapy do pobrania, trzeba mieć jakoś spreparowaną kartę ? wgrywał ktoś już to ? czy działa też usługa LIVE ? Edytowane 22 Listopada 2018 przez KamilK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 adyb123 A masz nawigację ? jak nie to nie ma potrzeby KamilK Możesz zamienić bez problemu kwestia aby był ten sam typ radia w nawigacji zamontowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adyb123 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 tak mam nawigację radio płaskie i chciałbym zamienić na z BT i USB radio z kostkami już zakupione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi