CzechuXX Opublikowano 11 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Bardzo dziękuję. Operacja zakończyła się sukcesem. Wyświetl A3 + radio z systemem arkamsys. Na radiu można ustawić godzinę więc pełen sukces. Teraz będę musiał pomyśleć o mikrofonie. Wiązka wychodzi z radia ale prawdę mówiąc nie chce mi się pruć plastików i szukać dlatego chciałbym zamontować mikrofon blisko kierownicy. Czy kable od mikrofonu trzeba kolorystycznie połączyć z kablami kostki? Mówimy o oryginalnym mikrofonie najlepiej Dacii. Druga sprawa to dopłaciłem kilka złotych do radia z systemem arkamsys. Czy jakieś plusy z tego względem zwykłego radia BT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jummbo76 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Witam Wszytskich. Stałem się posiadaczem megane 3ph1 w którym jest niefabryczne radio (wyswietlacz centralny z przyciskami, który wyświetla tylko godzinę i temp). Zakupiłem radio Czarne płaski z m3, po demontażu niefabrycznego zostały 2 kostki iso. Czy zakup przejściówki pod fabrycznego radio wystarczy czy trzeba coś jeszcze podłączyć? Brak instalacji pod manetka w kierownicy, tu też proszę o informację jak zrobić lub gdzie zakupić. Z góry dziękuję za wszelakie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 W instalacji samochodu po wyciągnięciu radia niefabrycznego i przejściówek powinieneś mieć takie przyłącze: Jeśli je masz, to podłączasz do radia fabrycznego, działa wtedy wyświetlacz, głośniki i manetka pod kierownicą. Jeśli nie masz tego przyłącza, to niestety była grubsza ingerencja w instalację samochodu i czeka Cię wizyta u elektryka samochodowego, bo sam nie ogarniesz tego raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Zdjęcia jakie masz kostki do radia i będzie wiadomo co zrobić dalej Ale pewnie auto palone na kluczyk i wycięcie na radio prostokątne w maskownicy - oryginalnie jest łezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jummbo76 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Jest karta, odpalanie z przycisku, maskownica zmieniona na radio prostokąt, wtyczki takie jak na foto Znalazłem coś takiego ale to pewnie za malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Jak nie ma głębiej tej dużej wtyczki to brakuje okablowania , Dorabiałem coś takiego do auta golasa , Wymiana maskownicy i dobudowa okablowania i można wstawić nawet radio polifonie z USB na przednim panelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jummbo76 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Maskownica to nie problem, tylko jak dorobić okablowanie? Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Brakuje canów , i przewodów sygnałowych , brakuje sterowania z kierownicy Schemat tego co chcesz dobudować i sprawdzić co jest w aucie o dobudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jummbo76 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Po sprawdzeniu mam: - 1 wtyczka - glosnikj przod (4 przewody) - 2 wtyczka- stały plus, plus po zapłonie, masa, podświetlenie, sygnalowy/antena /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Wyswielacz (na początek) z przyciskami - wyświetla tylko godzinę i temp /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Od czego zacząć? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.9 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Jak pisałem nie ma instalacji , schemat do ręki i klecić kabelek po kabelku , potrzebne wtyczki do radia i do sterowania pod kierownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jummbo76 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Masz takie wtyczki? Mogę to kupić u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Pewnie mam , kwestia jakie radio chcesz montować od tego należy zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jummbo76 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Radio srebrne z pokrętłem na środku, wiem że z tym związana jest wymiana wyświetlacza ale się nie upieram, może być drozsza wersja z usb z przodu. Teraz jest wyświetlacz do czarnego płaskiego radia i takie też radio mam do testów, do uruchomienia wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 To już wiesz czego oczekujesz teraz schemat do ręki i układać kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jummbo76 Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 proszę tylko o potwierdzenie czy mam dobry schemat (kawałek w załaczeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi