Krzychu Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Jasne, nie miałem co robić z kasą i czasem, stwiedziłem, że sobie trochę utrudnię życie i Wam też. Weźcie się zastanówcie. phpBB2 by przemo, który był wcześniej to był dobry skrypt, ale to już dinozaur, wychodziło coraz więcej błędów. Poza tym wydajność skryptu phpbb była dwukrotnie mniejsza niż IP.Board. Serwer o tej samej mocy może teraz obsłużyć dwukrotnie większą oglądalność niż wcześniej. A to już chyba isotny powód. Kolejna sprawa, brak supportu dla starego skryptu. Poprawki i łatki przestały praktycznie wychodzić. Jako Administrator musiałem podjąć decyzję, czy zostawiamy to co jest i jak się sypnie i ktoś nieźle nam namiesza to będę się dopiero wtedy martwić, czy zrobię migrację jak jeszcze się da... Jak forum jeszcze bardziej się rozrosznie to przeniesienie tak ogromnej ilości materiałów może już nie być takie "proste". Jeżeli macie tak wolne maszyny, to mogę wyłączyć kilka dodatków i po sprawie. Reasumując, zmiana była konieczna, dzięki za docenienie pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 1. Strona jest bardziej rozbudowana a przez to woniejsza i jak ktoś ma słabszy komputer to go może trafić Nie zgodzę się, mam te same komputery ; w domu i w pracy, te same łącza i forum mi się nie ścina nie czekam na załadowanie strony . Chodzi mi to bardzo sprawnie i szybko na Chrome i FireFoxie 4. Ja odczuwam w znaczną poprawę. 2. Brak wiadomości o obsłudze: opcje stare - gdzie te opcje w nowym a ja nie mam czasu na bawienie się i szukanie opcji Wszelkie ustawienia forum znajdują się pod ikonka trójkącika obok nika zalogowanego użytkownika, w prawym górnym rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Generalnie nie podoba mi się "nowe" forum z następujących powodów: 1. Strona jest bardziej rozbudowana a przez to woniejsza Wolniejsza jak wolniejsza, ale mniej czytelna to na pewno. Możecie mi wytłumaczyć po co w Dziale technicznym są cztery subfora dotyczące elektryki tzn : - Elektryka, elektronika - ogólne - Akumulator i alternator - Osprzęt elektryczny silnika - Oświetlenie Mam nadzieję, że tak będzie tylko chwili przeniesienia i będzie tylko jeden dział elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Zawsze było kilku subfor elektrycznych, jak i mechanicznych. Wcześniej podział był taki: Dział techniczny: Mechanika: subfora tematyczne Elektryka subfora elektryczne Obecnie: Dział techniczny: subfora tematyczne mechaniczne subfora elektryczne mechaniczne Ale jak będzie więcej głosów, to przywrócę po staremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Mam pytanie a jak można usunąć swój post z forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 aston76: Pisząc PW do kogoś z administracji ze wskazaniem i podaniem powodu lub raportując :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Szkoda. W poprzedniej wersji forum była taka możliwość dla użytkowników :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Drogi adminie, skąd ma zwykły użytkownik wiedzieć że wynikła potrzeba zmian. Odwaliłeś kawał dobrej roboty, ale popełniłeś standardowy błąd informatyków. Nie bierzesz pod uwagę użytkowników i ich przyzwyczajeń. Nie można wprowadzać rewolucyjnych zmian, a w tym przypadku tak jest. Doceniam Twoje zaangażowanie, lecz użytkownik też jest ważny, przynajmniej układ tematyczny pozostaw bez zmian. Ponadto kilka uwag już tu padło i nie są one bezpodstawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 kocuper, dla Twojej informacji układ tematów był zmieniony tydzień przed migracją. Nie było skarg, więc tak pozostał. Patrząc na przyzwyczajenia to musiałbym zostawić to co było, inaczej się nie da. Zawsze będzie coś nie tak. Jeżeli będzie więcej skarg na inny układ tematów to rozważymy powrót do starego układu. Szkoda. W poprzedniej wersji forum była taka możliwość dla użytkowników :) . Tak, była taka możliwość? Można było edytować, ale nie kasować, zwłaszcza jak ktoś odpowiedział na danego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Można było skasować swojego posta do czasu jak nikt inny nie napisał następnego w danym wątku. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 A można było, można. A teraz jest kasowanie całkowicie wyłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Przesadzacie z reklamą sklepu, jest ona nachalna. Wystarczy link na górze, kto chce i tak tam zajrzy. Nie ma potrzeby, żeby reklama do sklepu była na każdej stronie w miejscu drugiego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Dzięki za wpis, wezmę to pod uwagę, ale trzymajmy się tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) a gdzie mogę znaleźć moje posty? W poprzedniej wersji było: Zobacz swoje posty, teraz widzę jest: Moja zawartość ale nie ma w niej wszystkich ostatnich postów/tematów jakie pisałem :) No dobra, to co dzisiaj napisałem to pojawiło się w mojej zawartości, ale wczoraj pisałem w jednym temacie i go nie ma na liście Edytowane 6 Maja 2011 przez Lukas.s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Wysyłając do administracji PW, podając link do postu oraz powód osunięcia. Prośba zostanie rozpatrzona, jeżeli nie będzie to kolidowało z logiczną strukturą wątku nie widzę problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi