Danielossss Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 oclok5, pocieszę Cię. "h" to podobno nic strasznego. Wystarczy, że raz odpalisz samochód na pochyłości (czujnik wskaże niski poziom oleju) i ten błąd zostanie zapamiętany. Olej to, ale kontroluj olej. Pytałem nawet w ASO i powiedzieli, że to norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oclok5 Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 witam! dzieki danielossss...patrzylem, oleju jest ciut ponad norme (poprzednik tak wlal ) a ja jeszcze nie zmienialem plynu...wydaje sie czysty, ok bede czuwal, troche jestem spokojniejszy! dzieki bardzo i pozdro. [ Dodano: 2007-05-20, 07:39 ] Olej to, ale kontroluj olej. ------spoko wypowiedz , bede kontrolowal olej he he he narka [ Dodano: 2007-05-20, 07:40 ] Olej to, ale kontroluj olej. he he he kontroluj to co olewasz...bardzo ladne... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Witam, czy ktoś znalazł rozwiązanie problemu opisanego w pierwszym poście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek_radek Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Witam serdecznie. Mam takie pytanie, a mianowicie jeśli odpalam samochód i pokazuje się na wyświetlaczu stan oleju przez 30 sek, czy to może świadczyć że posiadam komputer ? Przyciskam ten przycisk na prawej gałce od wycieraczek i nic się nie dzieje, ani też testu się nie da przejść - może ten przycisk jest uszkodzony ? Nie można sprawdzić komputera że istnieje w jakiś inny sposób ? Jesteśmy w PL i na polskim forum, więc zalecamy pisanie z polską czcionką. - Prezes mam ang. windowsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Można. Zaświecić w wyświetlacz latareczką i przylukać czy na dole są ikonki samochodzika, "lizaka" i chyba dystrybutora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek_radek Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 oki sprawa wyjasniona - nie mam komputera wyswietlacz sklada sie z kilku segmentow 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Czyli ktoś wymienił manetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Nie koniecznie, nie wszystkie Sceniki miały komputer pomimo, że miały wskazanie poziomu oleju na wyświetlaczu przebiegu i przebiegu dziennego. Jeżeli nie ma drugiego wyświetlacza to nie ma kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek_radek Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 zrobilem tak Nacisnij,przytrzymaj przycisk do zerowania przebiegu i jednoczesnie trzymajac wcisniety przycisk wlacz zaplon.Rozpocznie sie test wskaznikow i bedziesz wiedzial czy jest komp.pokladowy i oczywiscie wskazniki sie testowany przez 1 min a na wyswietlaczu 8888888 wiec wylaczylem to tylko skazowki sie testowaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 a czy jest mozliwosc dokupienia kompa zeby pokazywal np spalanie chwilo jakie są koszta i jak go zainstalowac domyslam się ze koło silnika gdzie jest komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Jest taki wątek. Są dwa rozwiązania. 1) kupić licznik z kompem i podłączyć 2 dodatkowe kabelki + wymiana dźwigni kierunkowskazów i podłączenie do kompa 1 przewodu(albo nawet jest w wiązce, trzeba by to sprawdzić) 2) kupić taki komputerek na allegro (ok 100zł) i podłączyć 2 kabelki oraz zastanowić się gdzie umieścić przyciski do sterowania i gdzie go w ogóle zamontować. http://moto.allegro.pl/item397275582_kompu...dego_auta_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 posiadam nowa deske po liftingu myslalem ze da się wsadzic komputer jak sa bezpieczniki kolo silnika i po problemie a to z allegro to widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Komputer w aucie masz. W kazdym jest (taki urok meganek). Kwestia zakupu wyswietlacza przystosowanego do wyswietlania danych z komputera (czyt. calego licznika) i manetki wycieraczek z przyciskiem do sterowania owym komputerem. Potem juz tylko ciagniesz 2 kabelki i wszystlo gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 witam, mam prośbę do tych co zakładali komputer przy swoich Megi, ewentualnie zorientowanych w temacie: Czy moglibyście zrobić zdjęcie, gdzie trzeba podłączyć pod maską te dwa kable które trzeba ciągnąć do licznika? Ja mam komputer, ale nie działa mi właśnie to spalanie chwilowe i chciałbym wiedzieć gdzie sprawdzić te styki. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeagalPL Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 witam, mam pytanko jak zrobić test lampek i błędów w komputerze w Scenicu II z 2005 r. (silnik 2.0) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi