kambastian Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 No właśnie, nie wspomniano. Fakt, zapomniałem dodać że bez homologacji. Ale... No właśnie, ale : kto z szukających odpowiednich żarówek będzie na to patrzył, nie palą odbłyśnika, są jedynie światłami dziennymi, są wytrzymałe, wyraźnie jasne w dzień. No i na koniec pytanie, kupując p21w ktoś z was kiedykolwiek zerknał na homologację? No właśnie... Ja polecam tę osram, podpisuję się pod ich jakością wszystkimi kończynami Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom306 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Dnia 29.04.2016 o 17:09, kacper69 napisał: Ja próbowałem tych: http://allegro.pl/cieply-led-ba15s-50-smd-p21w-ciepla-gratis-fv23-i6050480486.html Bardzo fajnie świecą, a w Meganie ważne jest aby to światło z żarówek do jazdy dziennej było skupione na wprost , a nie na boki. A te żarówki co podał fabi55 mają mało LEDów na czole żarówki. No i cena tych ledów jest porażająca , tym bardziej że o homologacji i gwarancji ani słowa. I dodatkowo kolor zimny światła prowokuje policję do kontroli, ja polecam kolor ciepły, który jest bardzo zbliżony do koloru typowych żarówek żarnikowych. Witam kolego czy twoje ledy w dziennych z linka aukcji którą podałeś dalej świecą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Panowie, pod koniec października zakupiłem auto i światła dzienne LED nie mrugały. Od jakiegoś miesiąca zaczęły się z nimi małe problemy, a teraz mam prawdziwą dyskotekę i zamiast dziennych używam mijania Pytanie jest takie: jakie żarówki dokładnie kupić, aby zachować efekt jak na zdjęciu poniżej i żeby wytrzymały jak najdłużej? Jeśli nie żarówki LED, to jakie zwykłe zamontować? Nie chcę dwa razy lamp rozk ręcać i jeździć do sklepu z przymiarką ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Niestety tempefatura w kloszu zabija ledy. Kilka kompletów takich żarówek zmieniałem. Najtrwalsze są na przetwornicy. Ale u mnie zakłócały radio. Spróbuj tych osram. W firmowych powinno być lepiej. Tylko czy strumień będzie wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 W tym temacie były chwalone te ledy: http://sklep.motohid.pl/pl/p/BA15s-1156-15xSMD-Samsung-LENS-15W-biala-4700k/669 Niestety ich cena mnie przeraża, a też nie wiem ile wytrzymają. Jakie zwykłe żarówki zamiast LEDów założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Potwierdzam i polecam ledy, o których wspomniał maciejmacku. Odnośnie żywotności: na 2 kompletach przejechałem ok. 40 tys km, więc chyba nie jest źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Są jakieś tańsze zamienniki? Coś takiego się nada? http://allegro.pl/p21w-ba15s-swiatla-jazda-dzienna-renault-megane-3-i7039436486.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamos26 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Posiadam coś takiego od 2 lat żadnego problemu kupiłem za ok 80zł https://allegro.pl/oferta/led-osram-p21-5w-12v-bay15d-6000k-1557cw-02b-8640855687 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 @Adamos26 mogę prosić zdjęcie jak świecą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamos26 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) W wolnej chwili zrobię zdjęcie to Ci wyśle. Zdjęcie wieczorem w wolnej chwili postaram się wrzucić jak będzie widno. Edytowane 20 Maja 2020 przez Adamos26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @Adamos26 Jesteś pewien, że BAY15d? Pytam bo u mnie w phI jest BA15s... Także niech się ktoś nie rozpędzi z zakupem. Co do samej idei ledów w dziennych też nie jestem przekonany. Zobaczcie na to porównanie: Fajnie mieć białe światła, ale jak ktoś z naprzeciwka zacznie wyprzedzać i wyjeżdża Ci na czołówkę bo cię nie widzi... to trochę mniej fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamos26 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) Zdjęcie ledów w dzień. Kazionator nie jestem pewien w 100% mam ledy osram z tymi blaszkami jak na filmiku który wstawiłeś. Edytowane 20 Maja 2020 przez Adamos26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 ja również stosuje i polecam do jazdy dziennej żarówki led osram już 2 rok ponad 20 tys km dzień w dzień jeżdżone auto i żadna nie mruga świeci jak dopiero z pudełka wyjęta. niby 4300k a na stacji diagnosta się nie czepia czy policja parę razy zatrzymała na trzeźwość i słowa nie powiedziała, oni myślą ze te auta to po prostu mają ledowe do jazdy dziennej czy co ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Ja mam założone takie, jeżdżę już drugi rok. Nie mrugają nikt ani policja ani diagnosta słowa na nie nie powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Tak, też już od kilku lat, te zwykłe wypalają kostki i później trzeba kombinować. Fakt, zdarza się, że od czasu do czasu przy słonecznej pogodzie kierowcy pokazują co bym włączył dzienne, ale oczywiście przy takiej widoczności żadnego zagrożenia to nie powoduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi