Kuzan Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 (edytowane) Przeniesiono Witam serdecznie ! Szukałem na forum coś w temacie świateł LEDowych DRL dla mojej Meganki II 2005, ale wątki w większości są dosyć leciwe, linki nieaktywne itd. W związku z powyższym postanowiłem odświeżyć nieco temat i prosić o pomoc w wyborze odpowiednich. Poszukuję od niedawna świateł do jazdy dziennej i znalazłem tego typu rozwiązania: - światła LED, które można podmienić z halogenami przeciwmgłowymi: http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-renault-scenic-megane-i3384805753.html; - światła LED na listwie z Philipsa, chyba jedne z najpopularniejszych: http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-dzienne-philips-drl-i3395965446.html; - światła LED "takie jak Philips 4": http://allegro.pl/drl-swiatla-dzienne-max-led-404-jak-philips-4-i3386593744.html. Pierwsza pozycja odpowiada mi ze względu na estetykę, ale nie wiem jak z jakością tych produktów (1 i 3 propozycja w sumie). Może ktoś z Was miał z nimi styczność ? Jakieś opinie ? Rozsądek podpowiada lampy Philipsa, nie są aż tak drogie, a wyczytałem, że dosyć solidne. Nie wiem tylko czy te "4ki" będą 'wystarczające' (odpowiednia wielkość i jasność). Być może ktoś poleci jeszcze jakiś ciekawy produkt i podrzuci linka, a najlepiej jeśli pochwali się przy okazji jakąś fotką z montażu Jestem zielony w temacie, więc wszelkie sugestie na temat będą mile widziane. Z góry dziękuję i pozdrawiam ! To że linki nieaktywne to nie powód by burdel robić i kolejny temat zakładać o tym samym. Należy post w istniejącym temacie napisać, jak przewiduje to regulamin. Edytowane 20 Lipca 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek110 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Witam.Oto moje światła dzienne magneti marelli zamontowene i testowane od 2 tygodni . Świecą mocno ,współdziałają z czujnikiem zmierzchu a montaż banalnie prosty. Zdjęcie robione pod słońce.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 danielek110 hmmm................A powiedz mi o ile spadło spalanie po załozeniu ledów zamaist uzywania swiatła mijania? Dziś zauważyłem że u mnie te tylne światła sa tak stopione od srodka że chyba nadają do wymiany obie i dym ulatniał,bo kolega jechał za mną i mówił, że ulatniał dym w tylnych lampach. Valeo robi tak słaby materiał na wysokie temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 kolega jechał za mną i mówił, że ulatniał dym w tylnych lampach. Valeo robi tak słaby materiał na wysokie temperatury. To nie kiepski materiał ale kiepskie styki zazwyczaj masowe w tylnych lampach. Popraw zanim jeszcze jest co poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Światla dziennie z halogenem za 550 zł: Światła dzienne Pomyliłeś działy. To nie jest dział sprzedam ani atrakcyjne oferty. - Prezes Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 założyłem do Fabii światła M-TECH 506HP... poświeciły ok. miesiąca i jedna lampa już padła. jutro reklamuję dziadostwo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_fsw Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, Kupiłem i zamontowałem światła NARVA DRL. Testuję je od kilku dni i jak na razie sprawują się wyśmienicie. Lampy są identyczne konstrukcyjnie jak Philips DRL 4 (wymiary, sposób montażu itd.), jednak mają mniejszą moc - na kloszu jest wybite 2W (Philips 6W - nie wiem czy w Philipsach jest 6W na lampę czy na cały zestaw). Długość kabli to 1.7m oraz 1m - do Megane II wystarczyło to w sam raz, bez konieczności zawijania nadmiaru kabla. Podłączyłem je zgodnie z instrukcją - plus i minus bezpośrednio do akumulatora oraz kabelek sterujący do plusa od światła pozycyjnego (pin 1 w gnieździe PPA w skrzynce bezpieczników w komorze silnika). Podłączając do pozycyjnego nie wykorzystałem szybkozłączki dołączonej do zestawu lecz dolutowałem kabelek z modułu sterującego do niebieskiego kabelka od świateł pozycyjnych (obrałem delikatnie izolację z niebieskiego kabelka od pozycyjnych i dolutowałem w tym miejscu kabelek z modułu sterującego). Wrażenia z użytkowania jak na razie pozytywne. Nie zauważyłem żeby pojawiły się zakłócenia w odbiorze radia (radio fabryczne), jeżeli chodzi o CB to nie jestem w stanie sprawdzić ponieważ nie posiadam. Lampy moim zdaniem świecą wystarczająco mocno i gwarantują, że pojazd jest odpowiednio wcześnie widoczny. Bardzo pomocne były wskazówki i informacje jakie uzyskałem z lektury niniejszego tematu. Dziękuję wszystkim użytkownikom, którzy podzielili się swoimi spostrzeżeniami i uwagami na temat montażu DRL. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez darek_fsw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyk Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) Witam wszystkich, czy miał ktoś do czynienia z lampami dedykowanymi MAX LED 506 S http://allegro.pl/drl-swiatla-do-jazdy-dziennej-max-led-506-s-skosne-i3646825408.html lub NSSC-506hp http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-skosne-nssc-506hp-12-24v-i3564120035.html lub coś o nich słyszał? Edytowane 26 Października 2013 przez Bzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) lub coś o nich słyszał? Zakładałem takie tylko bez wtyczki w komplecie, ładnie świecą i nie zepsuły się. Ale cena była trzy razy niższa :!: , za takie same. Edytowane 26 Października 2013 przez scar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 W cenie tych drugich masz Magnetti maleli/które mam osobiście/i tak samo lub nieco więcej Narva.Obie sprawdzone ok.Bez problemów zakłóceń na radio i inych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 506HP zakładałem po raz drugi do Fabii, bo po pierwszym założeniu świeciły 2 tygodnie. reklamacja uwzględniona - założyłem drugi raz i jedna lampa czasem mruga, nie wiadomo dlaczego. IMHO jedno i drugie szajs nie wart złamanego grosza. wyglądają identycznie, ale mają inne wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Pojawiły się nowe ciekawe światła: http://allegro.pl/osram-swiatla-dzienne-ledriving-fog-2w1-12v-24v-i3654521395.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 No na Osram-y to ja czekałem-zawsze chciałem.Możesz brać w ciemno ...tylko cena nieco jakby duża... .;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 no to za światła firmy WAŚ z identycznymi funkcjami: - zasilanie 9-24V - automat, bez dodatkowych puszek i okablowań - moc pobierana z jednej lampy 9W trzeba dać ok. 300 PLN. zamontowałem je 2010-08-13 i świecą nadal extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Możesz podać jaki to model świateł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi