elwik1984 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Twierdzili że z przodu osobówki mogą być tylko 2 a nie 4 punkty pozycyjne. Ja na to że BMW ma ringi i ma 4 (: Normalnie jałowa gadka. Ale dzięki za sprawdzenie- będę wiedział na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MegiClassic Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Powitać. Jak ma się czujnik zmierzchu i światła do jazdy dziennej ? Umówiłem się na zainstalowanie takich świateł w miejsce seryjnych halogenów - światła pozycyjne mają się same włączać po "zapadnięciu zmierzchu" i oczywiście te do jazdy dziennej gasną . Jak to wszystko wygląda, bo boje się, że i tak pozycyjne będę musiał włączać ręcznie. I takie słowo klucz "zapadnięcie zmierzchu" - co to oznacza dla tego czujnika ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Jak będziesz miał zabudowane dzienne to "zmierzch" w zasadzie Cię nie dotyczy - czujnik sporo wcześniej wyłapuje, że się ściemnia. Trzeba tylko pamiętać, kiedy nie wolno jeździć na światłach do jazdy w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 To ponownie na miejscu podłączy ten przewód z komentarzem- "każdemu według potrzeb i widzimusię" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Przy czujniku dzienne się wyłączą same, po włączeniu świateł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Oczywiście,że tak będzie, przecież z mijania automatycznie zapalają się postojowe, a tam jest podłączony przewód gaszący dzienne. Co do słowa klucza, to chyba kilka stron wstecz jest obszerny, prawie naukowy wykład o 3 rodzajach zmierzchu. Dokładnie strona 78 tego tematu http://megane.com.pl/topic/32397-swiatla-do-jazdy-dziennej/page__view__findpost__p__420459 Edytowane 17 Lipca 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bydo Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Panowie a ja mam takie pytanie, wiem że tego typu temat się pojawiał. Zastanawiam się nad zamontowaniem świateł do jazdy dziennej. Jaką muszą mieć homologacje, aby nikt mi się do tego nie przyczepił? Zastanawiam się nad zakupem takiego zestawu philips: https://www.motointegrator.pl/produkty/1227963-lampy-do-jazdy-dziennej-philips-led-daylight-9 Czy homologacja ECE R87 będzie dostateczna na polskich drogach? W przypadku kontroli mam tylko okazać świadectwo homologacji? Czegoś jeszcze mogą odemnie wymagać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Oj przyjacielu w Polsce to jest jeden wielki bałagan z przepisami. Mam światła Philips z funkcją pozycyjnych, legalne z homologacją co kolega mrarek potwierdził, a ciągle się tego czepiają gliny i diagnosta. Poczytaj moje wcześniejsze posty w tym temacie. Edytowane 21 Lipca 2015 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Jaką muszą mieć homologacje, aby nikt mi się do tego nie przyczepił? w kółeczku "Exx", gdzie xx jest liczbą i oznacza kraj homologacji.i dalej za tym napis RLxxxx, gdzie xxxx jest czterocyfrową liczbą i oznacza kolejny numer homologacji. nie kupuj takich, co mają na kloszu oznaczenie oznaczenie A01 Zastanawiam się nad zakupem takiego zestawu philips: https://www.motointegrator.pl/produkty/1227963-lampy-do-jazdy-dziennej-philips-led-daylight-9 wydają się być OK, ale są bardzo drogie i mają dużo elementów.a te np. są dużo tańsze (ok. 200 PLN) i prostsze w montażu: http://www.was.eu/lampy-do-jazdy-dziennej-13/p W przypadku kontroli mam tylko okazać świadectwo homologacji? Czegoś jeszcze mogą odemnie wymagać? nic nie okazujesz - homologacja jest na kloszu. Edytowane 21 Lipca 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Na poprzednich stronach pisałem o moim problemie z dziennymi. Byłem teraz u elektryka no i poprawił to. Tylko że niestety dla mnie nadal nie jest dobrze. A dlatego, że światła zapalają się po włożeniu karty i naciśnięciu przycisku start, ale nie odpalaniu samochodu. Czyli na postoju świecą się cały czas i żeby zgasły trzeba wyjąć kartę. Czy da się tak zrobić że będą się zapalały i gasły dopiero po odpaleniu silnika? Czy już tak musi zostać jak jest teraz? Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ja mam tak samo podłączone jak Ty.Tak minimalnie biorą prądu,że to nie jest wg mnie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 No tak tylko gdy siedze w samochodzie lub sprzątam go i chce posłuchać muzyki to światła cały czas się świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 przecież do tego karty nie musisz wkładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 No właśnie u mnie muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Aha "Normalnie" jest tak, że do włączenia radia nie trzeba wkładać karty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi