mateuszchm Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 oki, znalazłem gościa ma do sprzedania kostkę do joya, do nawigacji kostkę tą 24 pinową mam bo przyszła z ekranem czyli więcej już nic nie potrzebuję z instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Tak reszta jest :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszchm Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 ok, a jeżeli chodzi o te gniazdo kolorowe z tyłu "ekranu" to w niebieskie wpinam antenę gps w białe antenę ta co idzie do radia?, w żółte tą przejściówkę nawigacja - radio da się to dokupić? i w to fioletowe muszę kupić dodatkową antenę GSM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Powiem tak Jak chcesz korzystać Live to potrzebna antena GSM bez będzie działać Łącznik anteny radio - nawigacja też nie musi być, tam leci trafic w PL nie działa, działa tylko w DE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszchm Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Ok dzięki czyli czekam na kostkę i mam komplet. :) P.S. Ile metrów kabla dokupić żeby wystarczyło? Edytowane 19 Listopada 2015 przez mateuszchm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Potrzebujesz przedłużacza do anteny np Taki, aby przewód od radia wystarczył do nawigacji i Taki lub Taki kabelek aby wrócić do radia Dodano: 19 lis 2015 - 11:00 O jakim kablu mówisz ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszchm Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Chodzi mi żeby kupić kabla do polutowania wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Hmm , nigdy nie mierzyłem, mam szpulki po 100m i kilkanaście kolorów :) Ale około 10 -12 m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Panowie - druga antena jest ważna i ich łącznik też. Radio z usb na froncie (na nim sprawdziłem) drugą anteną nadaje listę stacji radiowych, nie tylko traffic. Kostkę do joy-a można sobie samemu prosto zrobić z dowolnej innej gdzie liczba pinów się zgadza. Gdzieś na forum puściłem nawet zdjęcie mojej tak zrobionej. Edytowane 20 Listopada 2015 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Chodziło o to czy radiu musi iść przez nawigację i nie musi ale nie będzie działało jak opisywałem wyżej Dodano: 02 gru 2015 - 08:07 Witam Informacja skierowana do osób chcących dołożyć nawigację w MIII Na prośbę jednego kolegi przygotowałem wiązkę i zestaw do montażu nawigacji TomTom live Antena GPS Joy - sterowanie Wiązka kabli BIC Kosztowo wyszło to 600 zł Do dokupienia został daszek na nawigację Do podłączenia jest 7 przewodów przy radiu, 5 przy wyświetlaczu radia ( puszka BIC ) i jeden do wpięcia pod deską w złącze od ABS Na upartego można zrobić z przejściem do radia wtedy nie ma lutowania przy radiu tylko przy wyświetlaczu ( puszka BIC )i do wsunięcia jeden pin w złącze od ABS Zostaje jedynie aktywacja nawigacji w radiu Czy jest też ktoś zainteresowany tematem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dana Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witajcie!Dzięki koledze cinas_ moja Meganka została doposażona w nawigację TOMTOM Live.Instalację,którą mi przygotował wystarczyło dołożyć i przylutować kilka przewodów.Wszystko śmiga aż miło!Takiego Fachowca ze świecą szukać!Jesli ktokolwiek ma jakieś problemy z elektroniką,to nawet nie ma się co zastanawiać!Szybko,solidnie i konkretnie!Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alojzy1 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witam Mam pełny komplet do podłączenia navi w megane III i jeden problem nie bardzo sobie radzę z tymi wszystkimi schematami. Wiem, że to pewnie proste ale chyba nie dla mnie <_< Tu moje pytanie, czy jest ktos kto mógłby mi pomóc, to znaczy napisać taka małą instrukcję np: z kostki od wyświetlacza navi pin numer 2 połączyć z pinem numer 5 w kostce radia itd. Moja meganka 2010r. ma radio z gałakmi BT i USB na dole pod złączem diagnostycznym. Jeśli ktoś byłby w stanie mi pomóc będę bardzo wdzięczny, oczywiście mogę zapłacić za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Daj foto co masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alojzy1 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Takie ogólne zdjęcie do tego jest joystick ale już w aucie https://www.dropbox.com/s/55fiwwidipprea/SAM_1737.JPG?dl=0 na zdjęciu położyłem nie tą kostkę do navi mam tą czarną od licznika Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 6 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Instalację masz całą czy tylko kostki ? Jak kostki to jest trochę dłubania w kablach i po schemacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi