cinas Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) Lub wyleciała konfiguracja w nawigacji jak ktoś się bawił kartą Jak nikt nie opanuje to zrób paczkę i wyślij to zrobię Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczyk82 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Działa tylko pogłaśnianie, przyciszanie, wyciszenie i zmiana radia na CD. Reszta nie działa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 To jest problem z radiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczyk82 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Wymiana radia? Czy da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Raczej wymiana na inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczyk82 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 A po wymianie trzeba robić jakąś konfigurację? Żeby wszystko działało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Nie zawsze kwestia jak się trafi czy z nawi czy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aferdzyn Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Witam, dzisiaj dołożyłem nawigację do megane z radiem z usb i bt (radio oryginalne z mojego samochodu). Na module BIC 280380655R nawigacja się nie uruchamia, jak zamiast BIC podpinam mały wyświetlacz wszystko działa. Czy po dodaniu BIC trzeba CLIPEM zmieniać coś w radiu (aktywować nawigację)? jeśli na wyświetlaczu zamiast niego nawigacja działa? Jeszcze jedno pytanie sterowniki 280380655R były i w Lagunach i w Megankach, na moim jest soft v87.00, czy ktoś się orientuje czy on zawiera skrypty i dla meganki i do laguny, czy trzeba może go przeprogramować? Nie jestem na 100% pewny z jakiego on jest modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Konfiguracja dla L III i M III jest taka sama , wychodzi iż masz uszkodzonego BICa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aferdzyn Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Dziękuje za odpowiedź, a czy CLIPEM bez BIC ze starym wyświetlaczem tak jak było oryginalnie powinienem połączyć się z radiem? CLIP nie łączy mi się z radiem i z modułem multimediów (nie wszystkie kalkulatory odpowiadają , zaznaczałem ponowne wykrywanie elementów ), z silnikiem się łącze.. Piny 12 i 13 z gniazda OBD mają fizyczne przejście do wiązki radia i do nawigacji, przewodów nie przecinałem tylko dolutowywałem wiązki więc nic nie rozłączyłem.. Chyba że CLIP ma coś uwalone na CANie multimediów. Drga sprawa to nie mam dźwięku z nawigacji, muszę sprawdzić czy dobrze wsadziłem piny 14 Audio - i 15 Audio +, ewentualnie czy ma znaczenie ich zamiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Dźwięku nie ma, ponieważ nie jest zrobiony konfig auta pod obsługę Navi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aferdzyn Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Tak może i jest, ale nie mogę się połączyć z multimediami CLIPEM, kalkulatory nie odpowiadają (zaznaczam ponowne wykrywanie), elementy nie wykryte radio i moduł multimediów chyba 1712, piny z OBD 12 i 13 mają przejście na radio i na nawigację. Gdzie są umieszczone terminatory 120 Ohm na magistralii CAN multimedia, czy coś takiego występuje? Bo między pinem 12 i 13 wg pomiaru mam rozwarcie przy wypiętym radiu, wyświetlaczu, a chyba powinna być rezystancja terminatora 120 Ohm. A właściwie to 60 Ohm, równolegle dwie 120 Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez aferdzyn nowe ustalenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Terminatory są w urządzeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aferdzyn Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Żeby wykluczyć problem z magistralą CAN multimedia jutro sprawdzę CLIPA w Daci Duster czy to nie jego wina. W daci duster CLIP nie wykrył mi radia, wydaje się że to on jest uszkodzony. Z ciekawości w których urządzeniach są terminatory? Jeden jest w radiu bo jak mierze piny od can multimedia w radiu to mam 124 Ohm, ale ani w BIC ani w nawigacji już tak mi nie wychodzi, w czym jest drugi terminator magistrali? Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez aferdzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Wystarczy jeden 120 ohm i tez działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi