moki Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Układ bez zasilania ma około 80-90 ohm. Po podaniu napięcia nadal utrzymuje się ta wartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 To musi działać, chyba ze zamienione cany lub coś jest uszkodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moki Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 (edytowane) Zaraz spróbuje jeszcze cany posprawdzać i ewentualnie zamienić. Aczkolwiek ze wszystkim mam komunikacje przez ddt i clip. edit. Cany sprawdzone są połączone poprawnie. Dziwne bo ze wszystkim mam komunikacje wiec co mogło by być uszkodzone? Chyba ze to kwestia radia ze jest z bt i nie gra to z tym bicem? edit. Muszę poszukać radia albo kogoś z clio 3 w okolicy żeby sprawdzić radio i bica. Stawiam ze być może ten bic nie współpracuje z tym radiem Edytowane 30 Listopada 2022 przez moki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moki Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Update!! A więc na bicu z Clio 3 o numerze 280386404R zestaw TomTom nie wstaje na stole nie zależnie od radia (bt/bez bt). Dopiero po spięciu do kompletu uch z Clio zestaw ruszył. To samo na bicu 280380655R (M3/S3/L3/C3), dopiero jak zmienimy skrypt na x85 to zestaw rusza na uch clio w innym przypadku uch z megane albo laguny jest wymagane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Na 5 musi działać na stole bez UCH A należy ustawić VID w bic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnsq Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Cześć, ja mam trochę inne pytanie odnośnie TomTom-a w megane 3, czy jakbym chciał wymienić sam wyświetlacz od Navi to musze tą zmianę programować CLIP-em? Czy nie wpływa to na nic i wystarczy same przepięcie ekranu navi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 (edytowane) Wymiana ekranu i ewentualna konfiguracja ekranu do samochodu - zadziałać zadziała od ręki Edytowane 30 Listopada 2022 przez cinas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moki Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 (edytowane) 47 minut temu, cinas napisał: Na 5 musi działać na stole bez UCH A należy ustawić VID w bic Co masz na myśli przed VID w bic? Ten bic z clio nie ma za bardzo możliwości zmian czegokolwiek przez ddt Edytowane 30 Listopada 2022 przez moki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moki Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Ok, czyli to muszę wpisać pytanie tylko skąd wziąć tą wartość? Z radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Przepisz moje A i potem HW reset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moki Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Dzięki @cinas działa ale powiem Ci że dziwne vo ddt znachodzi mi tego bica jako BIC x07 S*S v12 a tam właśnie prawie nic nie można zdziałać dopiero jak ręcznie wybrałem BICA2A3 08 V12 to cokolwiek mogę pozmieniać ale cieszę się że się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniek24w Opublikowano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 28.11.2022 o 10:22, moki napisał: Podałem na pin 2 i 3 bica +12V, pin 12 masa a pin 15 i 16 to cany. Z PINu 1 idzie info na radio o włączeniu/wyłączeniu systemu multimediów. Ale nadal na ekranie mam tylko godzinę. W radiu w ddt ustawiłem nfa present tak samo w ekranie ustawiłem rad02. Numer bica z clio 280386404R auto z 2009 roku. Jak był live to był już bic o numerach jak w megane tylko ze ma skrypt pod clio. Mam problem z uruchomieniem zestawu na stole bez uch. BIC z Clio III. Radio w innym aucie działa. Ekran wstaje ale brak jest info z radia i mam tylko godzinę. Przez ddt4all mam połączenie z BIC, Radio i ekran, a nawet CBOX. Brak mi już pomysłów. Wieczorem będę przy sprzęcie to wrzucę schemat połączeń bo nie pamiętam teraz jak mam piny 5 i 6 z radia. OK. Ruszyło. Jeszcze raz zmieniłem skrypt oraz VID i navi ruszyła. Dziękuję @cinas? Edytowane 14 Stycznia 2023 przez niuniek24w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zmiana skryptu i potem Hard reset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi