BILU32 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam moje pytanie dotyczy tego czy mogę w mojej megi 1 ph2(kombi) zmienić rozmiar opon to znaczy . Opony letnie mam 185/60/15, a zimowe chcę włożyć 185/65/15 czy mogę tak zrobić, czy lepiej zostać przy tym rozmiarze który mam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 koła zimowe będa wyższe o 19mm różnica wskazań prędkościomierza -3% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILU32 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Koledzy chodzi mi o to czy jak włożę wyższy profil to będzie wszystko ok czyli czy nic nie będzie ocierać może ktoś miał w tym modelu wyższy profil ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 fred, ja jeżdżę już rok na Fuldach 185/65/15... Niestety już po fakcie przeczytałem. Może przy następnej kompleksowej wymianie opon takie założę ;) Póki co są katalogowe i na wiosnę zmiana 2 pozostałych też na katalogowe, nie chcę mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 BILU32, nie będą ocierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hover Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witam, jestem w posiadaniu alufelg 15x6jj et45 i mam do zakupienia tanio oponki, ale nie wiem czy to wejdzie obecnie mam na innych felgach zimówki 15/175/55, i jest idealnie a na te 15x6jj et 45 chciałbym wrzucić Firestone firehawk 190/60 i zastanawiam sie czy to bedzie dzialac, patrzalem na tabelke ale nic nie moglem zrozumiec :). tzn.. takich wymiarow nie bylo rownie jak i tych na ktorych teraz jezdrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aris_1990 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Może ktoś kiedyś używał takich opon jak się sprawują? Mój styl jazdy jest spokojny. Miałem do wyboru jakieś używki lub te http://www.opony.com/opony/67021_accelera_alpha.html Co byście wybrali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deceq Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Co do opisu tej opony to trochę przesadzili Mi po jakichś 5tys. km pękła przy ostrym hamowaniu. Z tym że ja samochodu nie oszczędzałem i miała do tego absolutnie prawo. Jeśli jeździsz spokojnie, bez zbędnych szaleństw to mogę Ci spokojnie polecić te oponki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aris_1990 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 oki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lomak Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Te Firestone mają rozmiar 190/60? nie przypadkiem 195/60? Wydaje mi sie ze opona w tym rozmiarze na feldze 6jj bedzie wyglądała jak balon, ale moge sie mylić ;P Poza tym średnica koła zwiększy Ci sie o 1cm. Nie wiem jak z ET. Jeżdze Meganą od 2 dni i jeszcze nie wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1238 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 TU masz tabelę jakie rozmiary opon wchodzą na jakie felgi. Wynika z niej, że felga o szerokości 6" jest zalecana do opon 195/60r15. Co do Frestone firehowk tz200 to polecam, bardzo dobre opony, dobrze trzymają na mokrym, na suchym bardzo dobrze, do tego są dość komfortowe w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Dębica nie słynie z jakości. Ja ostatnio kupiłem fulda ecocontrol ten sam rozmiar i jestem zadowolony. Opłaca się dołożyć te 30zł do sztuki i mieć lepsze opony.Od kupna zrobiłem na nich jakieś 7000 km i jak na razie zero zużycia, nawet jeszcze kolce mają po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evolution1 Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Jakies cienkie te oponki, chyba lepsze by byly 195/65/r14 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 195/65/r14 ? 2 cm dużej różnicy nie robi a cena jest niższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 A masz do tej opony felgi, bo 175 na felgi 195 na pewno nie pasuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi