mrarek Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 zaślepienie kosztuje ~ 50 PLN. nowy ~ 700 PLN i dalej problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek82krk Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 A na czym polega "zaślepienie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 na mechanicznym zablokowaniu dolotu spalin do EGRa. silnik jest mocniejszy, nie zaciąga spalin, nie ma problemów z zacinającym się, brudnym EGRem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof13 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) EGR się zaślepia, a nie odłącza. silnik staje się żywszy, mniej pali i nic się nie świeci na wyświetlaczu A KOLEGA MA ZAŚLEPIONY EGR???? Regulamin pkt. 5.10 0cool Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 no a jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Mam to samo, przy około 130 k/h wyskakuje mi błąd "inspuiting controleren" + service i spadek mocy. Poniżej tej prędkości jest wszystko dobrze i nic sie nie dzieje, sprawdziłem świece i wszystkie sa dobre. Mechanik mówił ze wyklucza fltr paliwa, przepustnice zabrudzona itp. Może to erg? Jak sądzicie? Dodam ,że turbo było regenerowane miesiąc temu. 1.9 dCi Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez Assassin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Może to erg? Może. Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 zaślepienie zaworu egr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider007 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 U mnie problemem okazała się pompa wysokiego ciśnienia. Okazało się, że dostaje "lewe" powietrze. Dodatkowo wszystkie wtryski z powodu szlamu i opiłków do regeneracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 szlam? skąd? niewymieniany filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider007 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Prawdopodobnie tak - niewymieniany filtr paliwa. Odkąd ja go kupiłem to zawsze co 12 000 wymieniam :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 12 kkm to IMHO zbyt krótki okres :!: zważywszy, że w naszych silnikach wymienia się cały filtr (> 80 PLN), a nie wkład (~20 PLN), to spokojnie filtr można zmieniać co ok. 40-60 kkm. fakt, że czystość i klarowność polskiego ON jest fatalna, ale 12 kkm to w sumie czysty filtr wymieniasz :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Witam. Mam podobny problem w 1.9 dCi. u mnie przy wysokich predkosciach tak sie dzieje, dokladnie przy 170 lub przy gwaltownym przyspieszaniu przy nizszych predkosciach. U mnie problem znika dopiero po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika. Tez sie zastanawiam od czego zaczac szukanie problemu??? Miałem tak samo , pomogła mu trasa około 200 km przejechana baaaaardzo dynamisznie , wszelkie problemy ustapiły wóz stał się żywszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider007 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Dzięki za uwagę Mrarku, jednakże wolę częściej jak w ogóle. Oryginalny filtr ze znaczkiem Renault zdobyłem ostatnio za 90 zł więc i tak nie tak dużo. Zważyszy, że olej kosztuje około 200 zł/ bańkę (leję Castrol EDGE Diesel), a wymianę robię pod blokiem samodzielnie to 300zł/1 wymianę to nie jest kwota zabijająca. Ostatnio bardzo mało śmigam więc wychodzi średnio 1 raz na rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferr Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 "Check Injection" - Sprawdź wtrysk, ale niekoniecznie, komunikat informuje ogólnie że jest coś nie tak w układzie zasilania, u mnie była to padnięta świeca żarowa wymieniłem i komunikat wraz z SERVICE zniknął, proponowałbym zacząć od tego. Wspomnę jeszcze że auto odpalało bez problemu, ale słyszałem że niektórzy mieli problem z odpalaniem. Odnośnie wymiany filtra paliwa, jeżeli po wymianie odpaliłeś auto i trochę pochodził to układ się na pewno odpowietrzył. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi