Michoxx Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Używa ktoś amortyzatorów TRW? W porównaniu do KYB prawie połowa ceny więc kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 To co napisałeś, nie jest prawdą. https://allegro.pl/oferta/trw-amortyzator-tyl-jgt434t-12113532893 https://allegro.pl/oferta/amortyzator-tyl-344704-kyb-renault-12109023036?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=OGU4MWMyOTItZWZlOS00M2YzLTgyNDAtZmVjNTJkZDliYTUzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2e221f10-4c32-4807-b809-ba3971d185bf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Tu akurat nie ma za wielkiej różnicy mi akurat chodziło o TRW JGT1114T niby też do Megane iii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 No, ale to nie jest do Twojego zawieszenie i wtedy trzeba go porównać do także taniej Kayaby. Z zasady jak nie ma jakichś promocji, to ceny renomowanych producentów będą bardzo zbliżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Do MIII są JGT1114T. Te jgt434t to są do MII- mają dłuższy skok. 1114t w MII były do wersji sport. Ja je założyłem do II- o wiele bardziej sztywne niż seryjne. Na żywotność wpływa stan kondycji sprężyn. Im bardziej zużyta sprężyna tym większa pracę musi wykonać amortyzatory. Zawsze wymieniać ze sprężynami. W ulotce do TRW jest zapis o 80 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 O amortyzatorach TRW nie wiele znalazłem informacji więc zostanę przy KYB. Do Megane iii gt nie idzie amortyzator o numerze 344703, przynajmniej większość szukajek na stronach tak podaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Podepne się do tematu. Mam zamówione już amorki tył i podpowiecie jakie klucze tam będą potrzebne? Nie chce się zaskoczyć na miejscu. ? jakieś bardzo skomplikowane to nie jest chyba co? I jeszcze jedno pytanie czy przód amorki różnią się dla wersji GT? Z tego co patrzyłem na stronach to nie powinno być różnicy. Napisałem do dwóch sprzedających to jeden po vin potwierdził że będą ok a drugi że wersja GT jest inna i pytać w Aso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 W sumie potrzebna jest 17 do kół, 10 do odkręcenia śruby mocującej plastikowa osłonę balki, 18 dolne mocowanie amortyzatora i 16 górne pod podłogą bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 @Wazon1985, na ile mi moja wiedza pozwala, to odpowiem tak, że nie ma na after-markecie amortyzatorów dla wersji GT Nie dam głowy, ale stwierdzam z dużym prawdopodobieństwem. Niestety, ale dla wynalazków z amorkami i sprężynami tak to już jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Dzięki za podpowiedź, też nie widzę różnicy w budowie, zamawiam i walczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Na pewno będą jeździć, najwyżej będziesz miał większy komfort Choć jak patrzyłem, to są ewidentnie przypisy NIE DLA WERSJI GT Czyli naprawa na własne ryzyko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 (edytowane) Niestety nie pasuja , są za długie i sprężyna lata i nie dociska jedna strona łożyska .musiałem złożyć stary i odsyłam na wymianę, sprzedawca obiecywał że pasują.ps kurcze słabo widać numer oryginału, nie mogę rozszyfrowa? Edytowane 12 Czerwca 2022 przez Wazon1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 (edytowane) Nr. trzeba było namoczyć albo przetrzeć delikatnie drobnym papierem ściernym. Wyszukaj sobie po VIN >> https://motostacja.com/czesci-samochodowe?per_page=10 >> Układ zawieszenia nr. znajdziesz w zakładce 'Kody OE ' Edytowane 12 Czerwca 2022 przez elf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 8 godzin temu, elf napisał: Nr. trzeba było namoczyć albo przetrzeć delikatnie drobnym papierem ściernym. Dobry patent to takie coś przejechać kredą do tablicy, jak w szkole i wtedy dobrze widać nr. Jak radzi elf po VIN najłatwiej wyszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zamówiłem oryginały , na tej stronie sprawdzałem to też nie było zamienników. 260zł sztuka. Tragedii nie ma ale mogło być taniej. Bardzo słabo dostępne nawet oryginały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi