cinas Opublikowano 23 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Nie trafiłem tomtom zwykłego który by nie usługiwał kamery Kamerę możesz podłączyć każdą jedynie obraz będzie czarno-biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 ano właśnie. Czy fabryczna kamerka była zintegrowana z lampką oświetlenia rejestracji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Dlaczego obraz będzie czarno-biały ? Oryginalna kamera ma normalne wyjście composite + wyjście sync. Natomiast Tom-Tom ma układ formowania impulsów synchronizacji z wyjścia composite. W rzeczywistości można pod wejście "sync" podpiąć jeszcze raz sygnał video kamery lub na tranzystorach zrobić prosty układ separacji. Oryginalna kamera nie była z niczym zintegrowana (przynajmniej w kombi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Mamy jeszcze system kodowania obrazu NTSC i PAL - kiedy dawno temu nasza TV była Secam i jak było przejście na pal to też obraz był czarno-biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Doskonale pamiętam ale prawie jestem pewny, ze podpiąłem zwykłą kamerę "chińczyka" i działo. Nie mam teraz bench'a rozłożonego z zegarami i tom-tomem aby sprawdzić czy przyjmuje tylko NTSC czy potrafi się przełączyć na PAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Panowie nasze monitory to monitory CVBS czy AHD? Nikt nie wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 SVBS one nie są HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Ponieważ pogoda nas nie rozpieszcza, nie wziąłem się za montaż kamery. Korzystając z okazji, że wszystko przede mną chciałbym zapytać kolegów którzy montowali kamery którędy prowadziliście przewody od kamery do nawigacji? Ja zastanawiam się nad puszczeniem wzdłuż prawego progu. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Prawy bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 W dniu 21.09.2021 o 22:49, aniewa napisał: Wystarczy odczytać numer ekranu. Trzeba go zdemontować. (...) Numer ekranu można odczytać programem ddt4all z ELM 327. Potrzebne połączenie multimedia. Dzięki za info. O co chodzi z tym "połączeniem multimedia"? Gdzie tej wersji ekranu szukać w ddt4all? Właśnie wróciłem z parkingu i mam tylko nr aplikacji wygrzebany z menu (wersja live) oraz device number ale to chyba co innego, bo dużo krótsze. Mam nadzieje, ze nie trzeba tam w tym programie znać francuskiego? Przez androida z bluetooth sie uda to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 6 godzin temu, Kaziuk napisał: O co chodzi z tym "połączeniem multimedia" Pozamieniać połączenia w elmie lub kupić przedłużacz i w nim połączyć przewody według tego schematu: pin6 ELM - podłącz do pin13 OBD złącza samochodowego pin14 ELM - podłącz do pin12 OBD pin4 - pin4 pin5 - pin5 pin16 - pin16 Androidem nie sprawdzałem to nie wiem czy odczyta numer nawigacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 (edytowane) Wszystko się komplikuje... To zwykły elm od chinczyka (bo taki wlaśnie mam) nie działa w renault? We fiacie tak było, że też trzeba było coś motać. A może chodzi tylko o wersję z kablem? Edytowane 16 Lutego 2022 przez Kaziuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 @aniewa dokładnie opisał co należy zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 3 godziny temu, Kaziuk napisał: Wszystko się komplikuje... To zwykły elm od chinczyka (bo taki wlaśnie mam) nie działa w renault? Zwykłe elm od chińczyka działa i w M III wykrywa 11 modułów oprócz radia i nawigacji. Dla tych dwóch modułów należy pozamieniać kabelki by z nimi się komunikować. Taki wymysł w Renault dla M II i M III. W M IV już nie ma tego problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi