kaag Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Nie ma co ryzykować. Zgadza się. Jako ciekawostkę napiszę o moim poprzednim aucie. Fiat Siena 1.2 8V z LPG, jazda głównie po mieście, w moim posiadaniu od nowości. Pasek i rolka wymienione po 118000 km i 12latach. Silnik bezkolizyjny więc można ryzykować, ale jednak pasek wytrzymał. Edytowane 22 Maja 2014 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) a termostat wymieniłeś we właściwym czasie czy robiłeś planowanie głowicy? w tych 1,2 to jest prawie "norma" :) IMHO rozrząd to nie tylko część mechaniczna (pompa, napinacz) ale i guma (pasek), która w określonych warunkach przestaje mieć swoje wyjściowe parametry. IMHO najlepszy rozrząd jest fabryczny. już tu gdzieś pisałem, że wymieniana w sceniku pompa wody (zdaje się DOLZ) wytrzymała w dCi "tylko" 60 kkm i zaczęła popiskiwać. po wymianie okazało się, że ciężko się kręci. a wymieniał ją sam "miszcz krakoski", więc na pewno była dobrze zamontowana. Edytowane 22 Maja 2014 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Wcześniej wymieniałem UPG bo wydmuchało na zewnątrz, jakieś 3 lata później termostat bo wywalało płyn zbiorniczkiem, podpowiadałeś mi w tym temacie na innym forum. Dwa lata temu znów UPG i termostat za jednym razem. Pompa wody cały czas fabryczna, sprzedany przy 138000 i się jeszcze trzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aguado Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Panowie, wielkie dzięki! Szukam więc czym prędzej warsztatu w Trójmieście i okolicach, gdzie dobrze i tanio wymienią rozrząd (W ASO zaśpiewali ... 1600 zł już "po obniżce 30% na części"). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 w 2013 płaciłem 460 PLN za części + 250 PLN za robociznę. miałem zmieniany również pasek od alternatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1Fanatic Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) cięcie Właśnie przymierzam się do wymiany kompletu rozrządu i pompy i też chce pominąć napinacz paska akcesoriów, ciężko znależć jakiś poniżej 2 stówek. Mam nadzieje, że nie pakuję się na minę :unsure: Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim. damiar Edytowane 24 Maja 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 do mojego teraz jest wstawiony rozrząd na osprzęcie DAYCO KTB 322 + pompa DOLZ r-227 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 A mnie ok. roku temu ASO proponowało takie ceny (Łyko Kraków): zmiana paska rozrządu i rolek - 1128,00 PLN - (510 + 900)*80% Pzdr., konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Potrzebuję opinii o wymianie rozrządu. Pacjent to Laguna 2.0 135KM 2006 po szkodzie całkowitej we Francji. Walnięta w tył, przebieg 44000, pod maską prawie jak w nowym. Dwa lata stała na ubezpieczalni potem w Polsce przez 2 lata zrobione okolo 4kkm. Pytanie czy ze względu na latka można wymienić sam pasek? Bo reszty chyba nie ma sensu przy takim przebiegu. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Warto. Przy okazji może też pompę wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budokan Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Panowie a gdzie kupujecie swoje rozrządy? Widzę że na Laeedrogo jest tego trochę ale ni w ząb nie wiem który wybrać. http://allegro.pl/rozrzad-pompa-wody-1-5-dci-oryginal-megane-ii-f-v-i4303411630.html http://allegro.pl/rozrzad-pompa-renault-1-5-dci-megane-clio-oryginal-i4280180457.html http://allegro.pl/rozrzad-pompa-renault-megane-ii-scenic-1-5-dci-i4255022106.html lub jakieś inne propozycje?? Edytowane 17 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Pytaj tutaj: http://www.quippo.pl/ Pomogą dobrać dobry sprzęt Edytowane 17 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budokan Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Ok spróbuję . jak żeś ty się uchował z takim przebiegiem?? Czy to moze już kolejny silnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 spróbuj - dają rabaty, jak się na forum powołasz (nie wiem, czy akurat na to forum :P) przebieg? wielce prawdopodobnie, że oryginał, bo nie ma wzmianek w ASO o naprawach/wymianach. leję ON + olej 2T i jeżdżę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budokan Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Olej 2T? - co to takiego?, sorry za banalne pytania ale wdrażam się dopiero w Renault,a po zakupieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi