kacper69 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Ja miałem oryginalny ogranicznik czarny, chyba plastikowy. wymieniałem w ASO, założyli mi chyba metalowy taki szarawy. Było to robione na przeglądzie ,przegląd nie trwał dłużej niż zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 ja u siebie też podejrzewałem ogranicznik, już miałem wymieniać, ale zajrzałem i okazało się, że to nie ogranicznik, tylko plastik, który jest między przednim słupkiem a błotnikiem. Po uchyleniu drzwi go widać. Kawałek wyskoczył i przy otwieraniu pstrykało dokładnie tak jak ogranicznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Wprawdzie za bardzo się nie przyglądałem, ale zauważyłem żadnego wystającego plastiku. A czy ten ogranicznik strzela tylko przy otwieraniu drzwi, tylko przy zamykaniu, przy otwieraniu i zamykaniu, czy tez nie ma reguły? U mnie głośny pstryk jest tylko w trakcie otwierania między pierwszym a drugim stopniem otwarcia drzwi. Kacper69, a nie proponowali pomalowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 nie ma reguły w zależności jak sie rolka obróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 U mnie ten chrakterystyczny, dość głośny "pstryk" jest tylko przy otwieraniu. Patrzyłem, ale u mne nic wystaje mięzy drzwiami a słupkiem i błotnikiem, więc to raczej ogranicznik. Pstryk zaczął występować teraz, w trakcie obecnych mrozów. I co ciekawe czasem nie występuje. Czy to jednak objaw dogorywania tego ogranicznika, czy też jest szansa, że sam się naprawi. Mam dylemat, bo jeszcze mógłbym przez miesiąc skorzystać z formuły non stop, ale z drugiej strony nie chcę za bardzo, żeby mi zdejmowali boczek w drzwiach, a poza tym - jak czytam - to juz nie zakładają nowego w odpowiednim kolorze. Jak to wygląda z waszego doświadczenia? Jak widać po forach to dość częsta przypadłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zrób to i będziesz mieć spokój. Obawiacie się tak jakby zaraz całe auto mieli poharatać. Wiem, że bywają partacze ale bez przesady. Jak się obawiasz, że coś uszkodzą to sam się pobaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Co za różnica jaki kolor ogranicznika? Przecież widać go tylko po otwarciu drzwi Poza tym, jak temat jest znany w Renault, to może te nowe są już poprawione. Bardzo podobne ograniczniki były stosowane w lagunach II i tam też są problemy z nimi. Można kupić tulejki jako zestaw naprawczy i zrobić to samemu, manual na forum laguny gdzieś widziałem. Tylko pytanie brzmi, czy po to dokupiłeś dodatkową gwarancję, żeby samemu grzebać przy aucie? :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Wszystko jest przecież opisane w tym wątku. Pasują od laguny te rolki jest nawet napisane od kogo je zakupić, jak zaczyna strzelać to będzie już tylko częściej to robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkboruta Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam, proszę o info gdzie można kupić rolki aby wymienić je w "strzelającym ograniczniku". Przekopałem sieć ale nie znajduję nigdzie informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dibi Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Również szukałem, ale nic nie znalazłem. Dostępność samego ogranicznika przynajmniej dla wersji coupe jest bardzo znikoma. Na allegro dopiero po miesiącu poszukiwań coś się pojawiło. W serwisie cena w okolicach 190 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Jeśli w waszych ogranicznikach uda się dostać do rolki to można sobie dorobić np. z teflonu i wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dibi Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witajcie. Wymieniłem jakieś 3 tygodnie temu ogranicznik i niestety znowu strzela.. Miał być niby z 2 letniej meganki i prawe drzwi, ale albo te ograniczniki się tak szybko zużywają, albo wcale nie był taki nowy. W serwisie za nowy z wymianą tak żeby zachować gwarancję liczą sobie bagatela 300 zł, a do wersji coupe na Allegro nic w tej chwili nie ma. Pomyślałem więc że pobawię się z tą rolką. Pytanie tylko jak? Ktoś tu wcześniej podawał link do forum, ale nie działa.. Zamieszczam poniżej zdjęcia ogranicznika - proszę o informację co tam trzeba wymienić i jak to zdobyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Musisz wydłubać te teflonowe tuleje i wymienić na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Roleczki po wymianie od roku spisują się znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dibi Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Tytan555 - gdzie je kupiłeś? Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez dibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi