pbet Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Ma ktoś pomysł jak to zrobić w MIII gdzie wpięcie jest pionowe, a nie w kształcie L, jak w MII? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaza2 Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Kurde nie za bardzo wiem gdzie. Wywaliłem ta mate pomiędzy silnikiem. próbowalem tylko tam od dołu nie mam za co złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 14 godzin temu, droopy napisał: Trytkę zaczep o listwę wtryskową. Tak jest u mnie: MacGyver level expert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) @kaza2 a w PH2 też masz w ogóle tę złączkę w kształcie litery "L", jak na moim zdjęciu wyżej? @Silverek MacGyver to co najwyżej tyle, że połączyłem ze sobą dwie krótkie trytki, bo nie miałem akurat pod ręką odpowiednio długiej ;P Zdjęcie tej listwy wtryskowej poniżej. Po prawej stronie masz króciec, na który nachodzi złączka przewodu paliwowego. Króciec jest na skraju tej listwy. Możesz trytkę wsadzić pod tę listwę i tam zaczepić od spodu, a potem górą o złączkę (tak jak to niebieskie kółko). Trytkę można tam wsadzić bez wykręcania czegokolwiek, musisz ją sobie wygiąć i manewrować trochę. Oczywiście jeśli masz złączkę w kształcie odwróconej litery "L", bo nie wiem, czy w PH2 jest tak samo, jak w PH1. Naturalnie może da się inaczej to złapać, nie wiem, ja sobie tak zrobiłem. Edytowane 30 Lipca 2019 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaza2 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Ciężko wyrokowac ale możliwe lecz nie ma miejsca zbytnio żeby przeprowadzić pod spodem trytke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Dla przykładu fotka kolejnej maty podszybia wiszącej nad turbiną czekającej na samozapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaza2 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 To też trzeba usunąć ? czy jakoś obejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) A tak wygląda złączka przy silniku 1.6 16V K4M. Edytowane 31 Lipca 2019 przez witman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Witam, Widzę, że doradzacie zabezpieczanie Megane III ale z tego co widzę samozapłony dotyczyły II - czy coś przegapiłem i w III też się zdarzały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) MIII też warto zabezpieczyć kolego, na stronie 7 wrzuciłem fotkę spalonej trójki. Edytowane 31 Lipca 2019 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Tak wyglądają wtyczki w MIII. Pytanie jak je skutecznie zabezpieczyć. Szczególnie tą wpiętą pionowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Jak już koniecznie musisz, to jedna trytka na dole, druga trytka do góry, a pomiędzy nimi pionowo trzecia trytka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) Niby nie muszę ale... z tyłu głowy coś podpowiada aby to zrobić. @Lelupizabezpieczyłeś to u siebie? Myślałem o takiej konstrukcji ale niezbyt mi sie podoba. Myślałem też o 1 trytytce ale po skosie. Edytowane 31 Lipca 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Nie, nie robiłem i robić nie będę. Ale, posiadam też na stanie Megane 2, tutaj syn zrobił. Złącze prawidłowo rozpinane i nieuszkodzone, nie ma prawa puścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Przejrzałem temat i zauważyłem, że pisaliście wcześniej o zabezpieczaniu maty specjalną taśmą. Coś może być na rzeczy bo u mnie zrobił to jeszcze pierwszy właściciel w Rzeszy. Co do wypadania wężyka to tego w MIII jeszcze nie ruszałem ale identyczna miałem w Clio II. Demontowałem i montowałem je dwa razy i cholernie ciężko było to zrobić (w obie strony). Nie wiem też jak można by je było uszkodzić bo sprawiało wrażenie bardzo solidnego - musiałby się trafić mechanik z dwoma bardzo lewymi rękami... No chyba, że z biegiem czasu zmienili coś w tych złączach i już nie są takie solidne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi