Asag Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Ale tą kartę potem się jakoś przypisuje do tego konta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 ja tylko wkładam kartę do czytnika i uruchamiam program. nawet nie muszę się logować - program sam wszystko robi. Dodano: 31 mar 2016 - 22:24 Zaktualizowało, jak ręcznie zmieniłem :D 4 dni od zmiany czasu i dalej zimowa godzina :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ręcznie musisz ustawić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 pojawiają sie jeszcze jakieś kody? nic ostatnio nie widzę, a już TT próbuje naciągnąć mnie na 274 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 To prawie 100 zł taniej wychodzi zdrapka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 a zdrapka + promocja = jeszcze taniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Ja rozważam wywalenie Livea i wrzucenie zwykłego TT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 W jakim celu, co to da? Pytam poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Można zastosować inne mapy i uruchomić TMC ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 No tak, zapomniałem, przecież to takie proste. Moderator forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Tak prostsze jest wyciąganie po 250 zł za aktualizacje map, które nic nie wnoszą. Przez cztery (!) aktualizacje map nie zmieniły się błędy które wskazywałem i były dość oczywiste (na pewno nie tylko ja je zaznaczałem). Tych błędów nie ma na mapach Googla, Here, czy AutoMapy. Czarę goryczy przelało u mnie uruchamianie Live, które trwało prawie 2 tygodnie. W zeszłym tygodniu jechałem do małej miejscowości pod Pleszewem, na Here maps uruchomionym na telefonie. Niestety wyszukiwarka TT po wpisaniu nazwy, wyrzuciła kilka propozycji, ale żadnej właściwej, mapy zaktualizowane w wersji 965. Dlatego też już jakiś czas temu pytałem się na forum o możliwość całkowitego wywalenia TT i zamontowania w to miejsce zwykłego wyświetlacza. Ostatnio jednak znalazłem jakiś cień nadziei, że na TT da się wgrać jakieś inne mapy, niże te, które są tworzone przez TT. Z tego co czytałem są już beta wersje Navita na TT, które umożliwiają wykorzystanie map OSM. Co najważniejsze, na TT bez Live można uruchomić TomPlayera :D http://wiki.openstreetmap.org/wiki/TomTom http://wiki.navit-project.org/index.php/TomTom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Trzymam kciuki za to rozwiązanie, bo mnie też TOM TOM wkurza. Jak mam blokadę ( wypadek, itp.) drogi przed sobą, to Tom tom proponuje objazd 10 - 15 km, a Sygic, co go mam na smartfonie załatwia sprawę drogami leśnymi- lokalnymi .Dlatego w takich przypadkach od razu odpalam Sygic'a na smartfonie. Do tego te opłaty za Tom Tom są z kosmosu. W cenie rocznego abonamentu do renault'a można kupić "ręczniaka" Tom Toma z dożywotnią subskrypcją map , lub SYGIC'a ( jak jest promocja to 19.99 € )z dożywotnimi mapami na cały świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateob Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Mam wersję Live. Frustruje mnie ona bardzo ;) Robienie aktualizacji za cenę jaką wymyślił sobie TT mija się z celem. Czy ktoś próbował wgrać jakąś alternatywną wersję mapy, nie mówiąc już o próbie instalacji TomPlayera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Nie da się , ewentualnie wymiana nawigacji na zwykłego TT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadbeef Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Pawel ja w tym tygodniu przeprowadziłem u kolegi cinas_'a transplantację TT Live -> zwykły TT, w koszcie zmieścisz się w jednej aktualizacji (zakup ekranu + koszt montażu). Jestem bardzo zadowolony. Kolega cinas_ przeprowadził transplantację w tempie ekspresowym + mała konfiguracja bo mam jeszcze tylną kamerę, w promocji dostajesz miłą rozmowę z cinasem plus gwarancję że nikt Cię nie śledzi (Live). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi