fafu40 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Jest to mój pierwszy post wiec na wstępie witam wszystkich forumowiczów. Mam do wymiany gumy (tuleje) w wahaczach przednich, i tu moje pytanie: czy te gumy są wymienne, czy może trzeba wymienić kompletne wahacze? Co lepiej się opłaca, wahacz kosztuje ok.250zł, a samych gum na allegro do megane III nie mogłem znaleźć... Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelCH Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Witam. Jaki był obiaw wybitych gum wahacza? Nie mogę u siebie zlokalizować luzów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Gumy - silentblocki. Tuleje gumowo - metalowe. W tym modelu nie ma sensu się z tym bawić. Dobry sworzeń i tuleje (Lemforder) kosztują 80% oryginalnego wahacza i więcej niż zamiennik. A roboty przy wymianie samych tuleji i sworznia jest więcej (drożej) niż przy wymianie wahacza - można spokojnie samemu zrobić. Na allegro widziałem oryginalne wahacze Renault za 280 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnyfluence Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 w ubiegłym tygodniu wymieniałem po jednej tulei w wahaczach przednich oraz łącznik stabilizatora - lewy przód. Części i robocizna po stronie warsztatu. Tuleje 2 szt - 60,00 zł. łącznik stabilizatora - 60,00 zł.Zbieżność - 80,00 zł. Wymiana świec zapłonowych - 40,00 zł. Cały proces klimatyzacji - 100,00 zł. Robocizna - 220,00 zł. Całość - 560,00 zł. Jeżeli trzeba wymienić obydwie tuleje i sworzeń wahacza, to wtedy warto wymienić kompletny wahacz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane11289 Opublikowano 8 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Witam. Czy ktoś wymieniał w Meggi lll wahacze? Jak wygląda sprawa z dojściem do śrub? Czy lepiej bawić się w wymianę tulei czy kupić cały nowy wahacz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turfel Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Prosta sprawa, 3 śruby do odkręcenia. Do dwóch tylnych trochę gorszy dostęp, ale da rade odkręcić bez demontażu połowy auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane11289 Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Dzięki Kolego za odpowiedź no tego właśnie się troszkę obawiam. Czyli jest podobnie jak w Lagunie lll, że śruby nie idzie wyciągnąć górą, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turfel Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Własnie jedna jest wkrecona od dołu(ta od strony sworznia, a druga niestety od góry i tam trzeba się już sporo nagimnastykować. Edytowane 24 Lutego 2019 przez turfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Witam, przy podniesionym aucie widać na gumie tulei pęknięcia, luzów na szarpaku nie widać. Nie wiem czy czas to wymienić, czy jest uosodosobniony przypadek. Czy może zauważyliscie coś takiego u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turfel Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Pęknięta guma tulei, do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 W drugiej mojej megane iii też jest taka, wygląda na to że to jakiś standard. Samochód ładnie się prowadzi i sztywno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Witam, mam ten sam problem. Czy wymieniałeś wahacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom306 Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Miałem ten sam problem w obydwu wahaczach i oba wymieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Miałeś jakieś objawy zużycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom306 Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Miałem do wymiany końcówkę drążka kierowniczego i mechanik zobaczył popękane gumy wachacza. Auto też się dobrze prowadziło ale po wymiane wahaczy to jest wyraźna różnica w prowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi