AbramK Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Od niedawna jestem posiadaczem auta z opcją "hands free". Jak w poprzednim samochodzie (Megane II ph II) tak i w tym mam możliwość domknięcia opuszczonych szyb przy pomocy karty poprzez dwukrotne naciśnięcie przycisku zamykania. Czy istnieje opcja (programowalna?), aby szyby domykały się automatycznie także w momencie oddalenia się od auta? Jak dotąd to nie działa - odchodzę od auta, zamki się zamykają, lusterka składają, jednak szyby nie dosuwają się automatycznie. Muszę je domknąć "z karty", ale później auto też muszę otwierać przy jej pomocy. Jakieś sugestie...? Edytowane 15 Czerwca 2015 przez AbramK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 U mnie w megance też tak jest i CLIPem nic nie można zmienić w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczki Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Z tego co się orientuję nie ma takiej opcji, tylko dwukrotne naciśnięcie przycisku na karcie lub przy klamce Związane jest to z bezpieczeństwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Można to wymusić dodatkowym modułem ale trochę zabawy przy tym jest. Generalnie trzeba by zrobić tak że każde zamknięcie domyka szyby. Może cinas swoim magicznym sprzętem to przeprogramuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Raczej nie :) Nie ma tego w programie UCH i nie zadziała Patent na każde ryglowanie drzwi zamykanie szyb jest do kitu bo co jak mamy uchylone okno i ruszamy a zamki się zamkną ? Musiało by być kilka warunków silnik off Jest to do wyczarowania :) na szybko na dwóch przekaźnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackus Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Witam mam fluence privelige hands free i nie moge za Chiny domknąć szyb z karty dwukrotnym kliknięciem zamykania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Pewnie nie masz tej funkcji wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackus Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Pewnie tak, ale mam raczej najbogatsza wersje , bo mam gps, pol skore, i nawet grzane fotele przednie, wiec dziwi mnie to. Chyba kwestia programowa to jest bardziej. REGULAMIN 5.6 literki PL- mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Dnia Thu Aug 23 2018 o 10:21, mackus napisał: karty dwukrotnym kliknięciem zamykania. Domykają się po 2 sekundach trzymania wciśniętego przycisku zamykania samochodu, a nie po dwukliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackus Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Mnie żaden sposób nie działa:/ no cóż da się żyć bez tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 spróbuj kliknąć raz a potem drugi raz ale trzymasz. Mi też to chwilę zajęło zanim się nauczyłem tego używać. Powinno działać na pilocie i przycisku na klamce. Albo zacznij od sprawdzenia czy masz impulsowe zamykanie szyb. Do tego nie potrzebujesz komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 @dreq02 musisz trzymać dłużej drugi klik na karcie? U mnie krótkie i szybkie klik-klik zamyka szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 zawsze klik zamykam i trzymam chwile a potem po1,5 sekundy puszczam (szyby w tym czasie juz w połowie są). Ale dwa razy szybko to o ile pamiętam nie idzie zamykanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Mój znajomy ma we Flue HF, a nie ma domykania szyb. Może to było różnie. Natomiast szybę impulsową ma tylko dla kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackus Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Da się to odblokować ecu tweaker i modułem elm Body control module->window control configuration->auto Windows closing i zaznaczam witch i daje send:), teraz jak kliknę dwa razy kłódke na karcie okna idą do góry (ale u mnie tylko przednie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi