kacper69 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 w Meganie z 2015 roku też już reflektory w środku są brudne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 U mnie póki co spokój (2016), może przez to, że wstawki są srebrne, błyszczące i brudu aż tak nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 ja mam z 2014, może później to poprawili? Tak mam to samo, bo udzielałem sie temacie już Myślę, że kiedyś trzeba zrobić jakąś płukankę lub wytrzeć to na patyczku z jakimś materiałem po wyjęciu żarówek. Ale wtedy trzeba najpierw wiedzieć skąd to się dostaje. Aczkolwiek refrektory wcale nie parują. Zdjęcia wstawię dziś jak nie zapomnę. Zobaczymy czy u Ciebie jest gorzej czy lepiej - możesz porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 W mojej Megi z 2012 roku reflektory nie są przybrudzone od środka... Czyżby od 2014 roku zmieniła się budowa reflektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 @Silverek faza 3 ma zupełnie inne lampy jak faza 2 i 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 @pbet to wychodzi na to, że zmienili na gorsze skoro macie problem z brudzącymi się reflektorami :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Hipoteza: brudzą się wszystkie, ale na białych ozdobnych paskach po prostu to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Cześć, mi jakiś czas temu wymienili na gwarancji reflektory ale już powoli znowu zaczyna się jazda z brudem w środku także to nic nie daje wymiana. Jeżeli chodzi fotel kierowcy to kupiłem oryginalny materiał w ASO zapłaciłem kolo 400 zł. dali mi zniżkę na ok. 80% normalnie mówią ze bym musiał zapłacić kolo 1600 zł za materiał i tylko na siedzenie jeżeli bym się zgłosił z tym po gwarancji. Jeszcze trzeba im zapłacić za wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 @darekgt Trzeba się zorientować czy gwarancja na reflektory nie leci od początku. Jeśli tak to mogą Ci wymieniać co dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 tak to wygląda u mnie. Chyba po prostu kiedyś żarówkę wyjmę i patyczek z watą albo czymś i jazda. Oby tylko bród od ciepła się nie "utrwalił". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Czyli prędzej czy później każdego to dotknie. Mnie nie tyle martwi syf na białym (można się przyzwyczaić) ale fakt, że skoro osiada na tych wstawkach to także na soczewkach, żarówkach i lampie od środka, a to z czasem spowoduje na 100% pogorszenie świecenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 @dreq02 faktycznie kiepsko to wygląda. Myślałem, że aż takiej tragedii nie ma... Ciekawe czy w Megance IV poprawili szczelność reflektorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, pbet napisał: Czyli prędzej czy później każdego to dotknie. Mnie nie tyle martwi syf na białym (można się przyzwyczaić) ale fakt, że skoro osiada na tych wstawkach to także na soczewkach, żarówkach i lampie od środka, a to z czasem spowoduje na 100% pogorszenie świecenia... albo płukanie lamp. Jestem ciekawy gdzie może znajdować się odprowadzenie wilgoci. Jakoś musi dostawać to. Choć wody czy zaparowanych świateł nie miałem. Lewa lampa jest ok. Prawa gorzej wygląda. Na białym najlepiej widać. Ale zapewne osiada na całym. Bardzo temat spie...rniczyli. Nigdy w żadnym samochodzie czegoś takiego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Oglądałem ostatnio swoje lampy. Mam z chromem a nie białe i nie ma żadnych zabrudzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Są dwie opcje. Albo srebrne lampy są poprawione albo tak jak na srebrnym aucie taki kurz jest mniej widoczny W każdym razie lampy nie są jakoś mega drogie i jak będzie trzeba to po prostu można je wymienić na te ze srebrnymi dekorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi