Maniek Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 A jak to jest z antenami które niby nie trzeba stroić gdyż same się dostosowują? Sporo takich mozna znaleźć na aukcjach heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Kolego każdą antene CB trzeba sprawdzić -SWR .Z mojego doświadczenia ML 145 nie wymagają strojenia ale sprawdzić trzeba ,jeśli SWR masz 1.1-1.5 to stroić nie ma potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Czy ja wiem, że magnetyczne rysują, ja do antenki dostalem taką gumową podkładkę, dość miekką, która jest przyciągana przez magnes. Jak na razie nie widze zarysowań, antena nie przemieszcza się więc nie może rysować, chyba że przy ściaganiu i zakładaniu. Jeśli zdecydujesz się na stałe mocowanie to miej na uwadze fakt, że zostanie trwały ślad po takim zamocowaniu, a po magnesie nie. U mnie np. bagażnik jest tak spasowany, że nie mogłem założyć dostępnych uchwytów na klape. Co do strojenia to potwierdzam, ML145 nie trzeba stroić. Generalnie kupując antene w gotowym zestawie z podstawą magnetyczną nie ma się co martwić o strojenie. Powiem tak, że na antenie nie warto oszczędzać. Poczytaj już istniejący temat o CB, tam były informacje o antenach 100-150cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Krzychu dzięki za informacje odnosnie strojenia anten. Chciałem aby ktoś się wypowiedział kto uzytkuje taką antenkę i to mi wiele pomogło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Ja osobiście nie mam ML145 ale znajomy taką posiada, ja używam Wilsona ~100cm, też na magnesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zastanawiam się nad zakupem Cobry 19dx z anteną Hustler IC 100. Co sądzicie o takim zestawie? Może ma ktoś na własny użytek i może coś więcej o nim wspomnieć?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_72 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Jakbś przeczytał troche wyżej to masz przykład mam taki zestaw na własny użytek i działa u mnie idealnie. Sprawdzone na 100 % jechałem zpółnocy polski na południe i z powrotem. Dla mnie więcej nie trzeba. Jak na moje potrzeby jestem bardzo zadowolony . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Szustak Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Polecam Presidena Taylora III mieści się na póleczkę pod radiem, używam anteny President ML145 (SWR =1do max1,5 na 40kanale). Wszystko wyglądałoby pięknie gdyby nie ciągłe zdejmowanie i zakładanie na dach antenki. Czy KTOś ma dobry patent na zamocowanie na stałe antenki a MII ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Ja mam tak jak w podpisie i naprawde polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jeśli chodzi o nasz kraj to nie ma pewnego mocowania dla auta osobowego -niestety. Jak dasz na stałe to zawsze znajdzie się jakiś debil, któremu to będzie przeszkadzało :evil: Znam ludzi, którzy mają na stałe uchwyty a sam bat i tak odkręcają i chowają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 No niestety ,to jest Polska właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sar Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Polecam Presidena Taylora III mieści się na póleczkę pod radiem, używam anteny President ML145 (SWR =1do max1,5 na 40kanale). Wszystko wyglądałoby pięknie gdyby nie ciągłe zdejmowanie i zakładanie na dach antenki. Czy KTOś ma dobry patent na zamocowanie na stałe antenki a MII ??? jeśli już porywasz się na stały montaż zostaje tylko i wyłącznie środek dachu looknij ... jeśli decydujsz się na dziurę to niech przynajmniej straty na dB będą jak najmniejsze. pzdr. Witek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Wypowiem się nie patrząc na podane dane, antena na środku auta wygląda tragicznie. Nie wspomne już o odkształceniu dachu. Pisze o montażu na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ja mam na uchwycie na relingu z tyłu po lewej stronie i żadnych strat nie odczuwam. Jest naprawde zajefajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Mojego miejsca nie podali ;-) Ale przyjmę, że jest to 0,2 czyli prawie nic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi