vic Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Czasami da się coś wyrwać, ja szukałem ponad pół roku samochodu, kupiłem w Renault Adamowscy Megankę 1.4TCe z 2011 z przebiegiem 50k za 32500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobolxx Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ja kupiłem 2011r, 1.4 TCe ale z 73tys. przebiegu od wykładowcy, z nawigacją, tempomatem, czujnikami deszczu, zmierzchu itp itd za 31500. Także można ;) W kombii ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Przede wszystkim to trudno znaleźć auto krajowe, co strasznie mnie irytowało jak w ostatnich 2 miesiącach szukałem dla siebie innego samochodu. Początkowo miało być Grande Punto i osobiście obejrzałem ich mnóstwo w swoim województwie, nie znalazłem ani jednego nietłuczonego :/ przerażające. Spawane podłużnice, słupki przednie albo tylne w ogóle nie trzymające się obrysu samochodu, wymyte silniki. Nie spodziewałem się, że auto będzie tak trudno kupić. Z jednej strony trudno sprzedać bo tyle tego na rynku, a z drugiej jak się przyjrzy co jest na rynku to w sumie nie ma co się dziwić. Ostatecznie kupiłem Megane II, heh, ale byłem już strasznie zmęczony tym całym szukaniem, oby pojeździło ze mną jak najdłużej bo aż mnie ciary przechodzą na myśl kolejnych zakupów :P Edytowane 16 Czerwca 2016 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Przede wszystkim to trudno znaleźć auto krajowe, Aut krajowych jest pełno, ale są w większości gorzej wyposażone i droższe od tych niby nie bitych nafaszerowanych bajerami pojazdów z za zachodniej granicy. W Polsce niestety jeszcze panuje taka moda, że jak można kupić dobre krajowe auto gorzej wyposażone za "X" złotych to Polak woli iść do komisu i kupić za tą kasę szrot tylko dlatego, że ma nawigację, skórzaną tapicerkę i inne pierdoły :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaboleqqq Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 No niestety 1.4 TCE to więcej niż 30k. Rozglądałem się u naszych zachodnich sąsiadów i jednak te 33k trza mieć, do tego akcyza, ubezpieczenie i inne pierdoły i wychodzi sporo. Niby 1.6 110KM nie jest złe ale kusi coś mocniejszego. Poszukałem nowych ogłoszeń i np znalazłem coś takiego: http://olx.pl/oferta/renault-megane-piekna-zadbana-1-4-tce-quot-dynamique-quot-zobacz-sam-CID5-IDg6z3b.html#7b0410cb69 Nie wiem jednak gdzie tkwi haczyk - przeglądam portale zagraniczne i poniżej 30k (bez opłat oczywiście) na 1.4 TCE nie ma szans. Ludzie każą szukać okazji ale chyba okazje się po prostu nie zdarzają... Drugie ogłoszenie też zabawne bo koleś przedstawia się jako osoba prywatna a dalej piszę o możliwej ofercie kredytowania http://allegro.pl/show_item.php?item=6257196284#ec01f288ab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Drugie ogłoszenie to raczej auto od osoby prywatnej sprzedawane przez handlarza. Oferta jest nieźle udokumentowana zdjęciowo ale czujność wzmożona, bo nic nie stuka nic nie puka. Sprzedający chociaż nie ściemnia ze spalaniem. Z silnikiem 1.6 nie kupuj to przeżytek, chyba, że chcesz założyć lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Pierwsza z Bambergu. Sprawdziłbym czy w progach jeszcze woda nie stoi... http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/918899,auta-po-powodzi-tych-samochodow-nie-kupuj-lista-tablic-rejestracyjnych,2,id,t,sa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaboleqqq Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Papuga :!: Akurat Bambergu nie ma w tym artykule który podlinkowałeś. Nie udało mi się też znaleźć info, że ta rzeka tam wylała. Poza tym auto i tak miałbym sprawdzane przez Autotesto bo nie mam czasu sam jeździć i szukać no i obecne auto na to nie pozwala. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 20 Czerwca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Auto nr.2; Handlarz,chamowaty ,klnie jak szewc, nic nie mówi o konkretach,tylko w kółko powtarza ,że przebieg aktualny .Nic nie wie o przeglądach olejowych i oleju .Pakujesz się człowieku na Wielką Minę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djb Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ja kupiłem taką http://www.aukcjoner.pl/gallery/022356932-2.html#I2 GT line. Na gotowo wyszła 30 000, żadnych niespodzianek po zakupie. Prawdziwy potwierdzony przebieg 100 000. Fura igła, świetnie się zbiera, super wyposażenie i wygląd. Dla porównania kumpel kupił grand scenica 2,0 benz. niby 10KM więcej ale nie rwie tak jak moja. Wolałem kupić bity i sam go zrobić niż oglądać zlepy. PS. Trafiłem na nią przypadkiem dla sportu przeglądając Allegro bo wcale nie zamierzałem zmieniać samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Proponuję się zastanowić co porównujesz a co oczekujesz po danym modelu... ilość koni mechanicznych w twoim porównaniu ma się nijak porównując zwykłą benzynę 2.0 z benzyną 1.4 z turbinką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djb Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Z mojej pozycji odradziłem 2,0, chociaż w tym modelu chyba takowego nawet nie było. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Mój przypadek może nieadekwatny, bo szukałem Megane 1 za małą kasę, ale ... Około 4 tygodni szukania w okolicy do 100km, a w momentach desperacji nawet do 200. Kilka aut obejrzałem, głównie sprowadzonych, w cenie około 4000-5000zł. Do każdego egzemplarza można było się przyczepić, bo coś go bolało. I co ... w końcu znalazłem Megane 1 z polskiego salonu, od prywatnego właściciela, sprawna, nie bita, z org. przebiegiem 180kkm. A do tego 15 min drogi od domu i za 3500zł :) Da się, ale trzeba cierpliwie i ciągle przeglądać ogłoszenia. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Maks79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeslaw555 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Da się, ale trzeba cierpliwie i ciągle przeglądać ogłoszenia. i to jest podstawa sukcesu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi