mrarek Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Dnia 7.09.2018 o 10:11, dreq02 napisał: Rozwiązanie dla przyszłych użytkowników: Też lubię mieć wszystko, jak z fabryki, ale cena mnie przeraża :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Taki moduł można kupić używany, pewnie z silnikiem do 100zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Ja mam inne pytanie - jakie parametry powinny mieć kable do podłączenia lampek (chcę sam pociągnąć do wszystkich drzwi z bagażnika). Zupełnie się na tym nie znam - no chyba, że mogę pierwsze lepsze ale przecież nie dam 1,5mm2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 1,5 mm kwadratowego w przekroju akurat spokojnie wystarczy. Może być nawet cieńszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 To ja wiem, że wystarczy - to wystarczy żeby oświetlenie w chacie zrobić a co dopiero w aucie, ale chciałbym wiedzieć ile mają fabryczne przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 0,34 Nie ma potrzeby zasilać "fabryki" Ogólnie można przyjąć iż 10A = 1mm^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 dzięki cinias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Dnia 16.09.2018 o 09:21, meganecoupe02 napisał: Taki moduł można kupić używany, pewnie z silnikiem do 100zl. baaaa.... są nawet za 49 zł. Kwestia numeru i wyposażenia - ale to opisywałem. Zależy co chcemy. Stary może się sprzeda jakiemuś handlarzowi do jakiejś "bieda edyszyn" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdziebal Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Odświeżam temat, bo mój problem jest analogiczny. W wersji fabrycznej nie było u mnie lampek w drzwiach, natomiast instalacja do nich była. Dołożyłem lampki. U pasażera działa, u kierowcy nie. Robiłem wszystkie triki z odłączanim aku, włączaniem/wyłączaniem zapłonu, wyjmowaniem bezpieczników, zmieniałem również przez ECU tweaker parametr Config Puddle Lamp -> powodował pojawienie się błędu obwodu oświetlenia przestrzeni nóg kierowcy. Tak czy inaczej lampka w drzwiach kierowcy nie ma zamiaru się zapalić Nie wiem tyko czy mój moduł jest taki "biedny" że tego nie może umożliwić, czy jest to uszkodzone (może przeze mnie przy okazji wymiany głośników). Lusterka/szyby/ blokady działają. @dreq02 pisałeś, że wymiana modułu pomaga. Pytanie mam takie, czy trzeba jakoś kodować VIN lub centralny zamek/kluczyk po takiej wymianie? Jak można ustalić czy zakupiony moduł będzie obsługiwał lampkę w drzwiach kierowcy? Mam możliwość zakupu sterowniki o takich numerach: 807306959R lub 807303823R. Czy któryś z nich będzie dobry? Alternatywnie, biorę pod uwagę zasilanie lampki z podsufitki: Czy kolegom @Histe lub @deku udało się z powodzeniem przeciągnąć kabel przez kostkę między karoserią a drzwiami kierowcy? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Histe Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 10 godzin temu, zdziebal napisał: Nie udało mi się przeciągnąć wiązki przez drzwi, w zasadzie to się tego nie podjąłem, z uwagi na kostkę łączącą w drzwiach i plastki przy nadkolu. Ale światło mam. Tak jak już pisano w drzwiach od pasażera jest "orginalne", w drzwiach od kierowcy dorobił mi elektryk samochodowy, świeci ciut inaczej niż to od pasażera, ale jest to niemal niezauważalne- koszt przeróbki w zeszłym roku ok 100 zł Odświeżam temat, bo mój problem jest analogiczny. W wersji fabrycznej nie było u mnie lampek w drzwiach, natomiast instalacja do nich była. Dołożyłem lampki. U pasażera działa, u kierowcy nie. Robiłem wszystkie triki z odłączanim aku, włączaniem/wyłączaniem zapłonu, wyjmowaniem bezpieczników, zmieniałem również przez ECU tweaker parametr Config Puddle Lamp -> powodował pojawienie się błędu obwodu oświetlenia przestrzeni nóg kierowcy. Tak czy inaczej lampka w drzwiach kierowcy nie ma zamiaru się zapalić Nie wiem tyko czy mój moduł jest taki "biedny" że tego nie może umożliwić, czy jest to uszkodzone (może przeze mnie przy okazji wymiany głośników). Lusterka/szyby/ blokady działają. @dreq02 pisałeś, że wymiana modułu pomaga. Pytanie mam takie, czy trzeba jakoś kodować VIN lub centralny zamek/kluczyk po takiej wymianie? Jak można ustalić czy zakupiony moduł będzie obsługiwał lampkę w drzwiach kierowcy? Mam możliwość zakupu sterowniki o takich numerach: 807306959R lub 807303823R. Czy któryś z nich będzie dobry? Alternatywnie, biorę pod uwagę zasilanie lampki z podsufitki: Czy kolegom @Histe lub @deku udało się z powodzeniem przeciągnąć kabel przez kostkę między karoserią a drzwiami kierowcy? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdziebal Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Dla potomnych: u mnie pomogło ustawienie parametru Puddle Lamp w sterowniku drzwi kierowcy na 1 Activation, + wykasownie błędów + oczyszczenie styków w lampce - szczegóły w wątku poniżej (2. strona): Może komuś się to jeszcze przyda Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajos28 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Które piny odpowiadają za oświetlenie drzwi tylnych Megane 3 w tapicerce. Widok kostki w słupku drzwi tylnych lewe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) We wtyczce będą opisane jako A7-plus z bezpiecznika i A6-minus sterowany przez UCH. W widocznej na zdjęciu kostce drzwi masz te piny podłączone. Po zdjęciu tapicerki drzwi będzie wolna wtyczka u dołu do podłączenia lampki. Edytowane 26 Stycznia 2021 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajos28 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Kolego nie widzę tych oznaczeń na kostce, czy możesz napisać które to (dół, góra czy jak licząc od lewej) dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Oznaczenia pinów w złączu. R13_3.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi