kowalikd Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Filtr paliwa wymieniany w grudniu. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Nie jeżdżę na pustym baku staram się żeby było połowę. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Paliwo tankowane zimą więc powinno być zimowe. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Akumulator nowy, pod komputerem nie ma żadnych błedów w trakcie jazdy wszystkie parametry ok doładowanie, ciśnienie paliwa, przepływomierz itp /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Jak spuścić paliwo? Próbowałem pompką przez wlew paliwa ale wężyk gdzieś blokuje i nie da rady a nie mam kanału żeby wejść pod auto? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Jak samochód stoi w garażu nie ma tego problemu, pojawia się przy ujemnych temp. Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 1 Lutego 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Paliwo tankowane zimą więc powinno być zimowe. Przez 50 lat żyliśmy w socjalizmie, który zakładał pełną szczęśliwość wszystkich obywateli, a skończyło się na stanie wojennym i morderstwach ludzi. Wolność musisz stale ZDOBYWAĆ - cytat JPII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Jak dla mnie filtr paliwa do wymiany, przed wymianą dolać dodatku zimowego i dopiero zatankować na maxa. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Problem opisywany na wielu forach ,występuje tylko gdy jest nas minusie .Nie jeden z tym walczył ja też i lipa .Paliwo ,świece ,dodatki i nic dalej kuleje w mrożne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Może to są wersje na rynek afrykański bez zimy Dodano: 31 sty 2017 - 17:59 A czy w 1.5 dci jest podgrzewacz w filtrze paliwa? Przy wymianie byl przekaładany taki czarny wkład do którego podpina się kostkę co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 To na dole to czujnik na obecność wody w paliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Chodzi mi o to czarne to jest czujnik wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animisiewaz Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Od góry jest grzałka, od dołu - korek albo czujnik obecności wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 To widać u mnie od góry jest grzałka, a od dołu korek. Kolego wiesz jak działa ta grzałka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animisiewaz Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Grzałka ma za zadanie podgrzewać paliwo tak, aby ułatwić wtrysk i właśnie zapobiec zamarzaniu. Przez to, ze paliwo wraca z przelewu pompy do zbiornika, teoretycznie całe paliwo w zbiorniku powinno być podgrzewane. A jakie są zasady jej załączania, niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 No właśnie ciekawe czy włącza się od razu czy później. Muszę jeszcze sprawdzić w czasie tego szarpania paliwo dochodzi do pompy, wężyk jest zielony ale jak się poświeci latarką to jest przeźroczysty i coś tam widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancos Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Mam ten sam problem. Auto Nissan Pulsar 1.5 dci 110. Objawia się tylko po dłuższym nocnym postoju przy ujemnych temperaturach. Analogicznie im zimniej, tym gorzej. Wsiadam, zapalam: - kręcie dłużej, ale odpala. - jak już odpali, falują obroty. - pracuje nie równo, tak jak by nie chodził na wszystkie cylindry. - podczas telepania i tej nierównej pracy jak by coś dodatkowo rzęziło np.: przypomina grzechotanie łańcuch. - po kilku minutach lub kilometrach problem ustaje jak ręką ...... Auto na gwarancji-wymieniono wszystkie filtry (żadnych błędów na kompie itp, drobny błąd napięcia aku, ale stał wtedy długo) poprawy brak. Jak auto w serwisie naturalnie problem nie występuje. Nagrałem filmik zaraz po odpaleniu. Tylko że wtedy tylko obroty delikatnie skakały, silnik w miarę równo pracował : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Ten 1.5 dci nadaje się do kosiarki najwyżej. Porażka ten samochód i silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Wielu ludzi ma ten problem opisują na różnych forach .Ale rozwiązania nie widać ja też tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi