Fantasta Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witam. Czy mógłby ktoś z was kto ma program MaxiEcu sprawdzić korekty wtrysków? U mnie są na poziomie od 0,86 do 1,04. Przeważnie jak widziałem w innych postach korekty były bliskie 0 lub na minusie. U mnie są na plus Pytanie czy wszystkie moje wtryski musza mieć taką korektę czy po prostu MaxiECU coś źle podaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 U mnie przy przebiegu blisko 150 kkm korekty jak poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantasta Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Czyli też bez minusa. Te wartości EGR zmieniają Cu się? U mnie coś się wyświetla ale nie zmienne są te wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Dla 1,5dci normą jest +1.0. 1,9dci powinien dążyć do zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) W 1,5 dci siemens normą jest 1,0 a dopuszczalna tolerancja odchyłki w dół to 0,7 i w górę 0,9 czyli korekta powinna zawierać się w przedziale od 0,3 do 1,9. Edytowane 16 Września 2018 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantasta Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Czyli wszystko u mnie jest ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Odgrzebie trochę tamta. Panowie a wtryskiwacz powinny być zakodowane w tym silniku do komputera silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Dla poprawności pracy silnika, wtryskiwacze powinny być zakodowane w komputerze silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Symbolika kodów wprowadza istotne korekty dla sterownika, dlatego po porządnym badaniu wtrysku te oznaczenia się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi