aniewa Opublikowano 16 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 W L III przed akumulatorem. Numer 9 na rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Być może chodzi o jego chłodzenie. W MIV jeż też przed akumulatorem i ma specjalny tunel, kanał nawiewu świeżego powietrza. Pewnie aby się nie grzał i kondensatory nie odparowywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Sterownik od Laguny zakodowany i założony. Jeżdżę. Dzięki jeszcze raz panowie. Zamelduję się za ok miesiąc no, chyba że (odpukać) coś by się zadziało. Pozdrawiam i zdrowia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Dnia 17.10.2020 o 13:58, omega napisał: Zamelduję się za ok miesiąc no, chyba że (odpukać) coś by się zadziało. Minęło pół roku i domniemywam, że wszystko w porządku. A mi dzisiaj komputer znów strzelił focha po 28 kkm od ostatniego tego typu zdarzenia . Dłuższa trasa około 200 km i błąd czwartego wtryskiwacza. Zjazd na pobocze, kasowanie błędu komórką i jazda dalej jakby nic się nie wydarzyło. Spalanie poniżej 5 l/100. Korekta na tym wtryskiwaczu prawie idealna - 1,04. Dam mu jeszcze jedną szansę i wymieniam sterownik silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Że fajny z Ciebie "chłop" to Ci "oddam" ten sterownik za 100zł. Dla zasady, że nie ma nic darmo. Kupiłem wtedy chyba ze trzy hurtem. Na 100% sprawny i widać, że nie sciachany.. Solidnie je wybierałem. Niestety, są zaprogramowane pod mój samochód, przez co złapały licznik pod 400k km, ale z tym sobie Ty dasz radę. W razie co odezwij się na PRIV, tylko jakoś musiałbyś go z Warszawy lub Radomia odebrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Tak jak pisałem wcześniej, daję mu jeszcze jedną szansę . Jeżeli będzie robił fochy co 30 kkm to przynajmniej dwa trzy lata mam spokój. Jedyny plus to to, że ta usterka wymaga tylko zatrzymania się na dwie-trzy minuty dla wykasowania błędu. Jakby coś to odezwę się na PRIV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Jasne. Leży w szufladzie, właśnie patrzyłem, bo już o nim trochę zapomniałem. Jeszcze jeden mam w siedzeniu w samochodzie, chyba więcej ich już nie kupiłem. Ja Ci powiem, że go warto mieć w zapasie, bo tego ot tak, będąc np. daleko na urlopie od ręki nie naprawisz. Chociaż teraz tych "magików" co obsługują K-TAGa już się namnożyło. ps. nie lepiej Ci się na rower przesiąść przy takich przebiegach? Taniej, a przede wszystkim zdrowiej. Oczywiście, to tak w żartach. Ja już sezon rowerowy otworzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom306 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Witam wszystkich u mnie w lipcu na trasie dwa razy wyskoczył błąd p0203 pracował na trzech cylindrach zjazd na pobocze zgaszenie samochodu,odczekanie ok 5min odpalenie i brak błędu na desce normalna jazda. Po tygodniu znowu to samo i wizyta na clipie wykasowanie błędu i dziś znów to samo. Proszę o pomoc co zrobić mechanik mówi że może wtrysk , wiązka lub komputer (chyba sterownik) nie chcę wymieniać wszystkiego po kolei może ktoś doradzi co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zacznij od sterownika, bo i tak prędzej czy później będzie Ci potrzebny. A to jest kupa elektroniki, więc nie ma szans na znalezienie przyczyny w praktyce. Tylko drogą podmiany. Widać, że wchodzą te silniki powoli w okres ok 300k km przebiegu i tak to się z nimi zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom306 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Mój ma dopiero 150 tyś przejechanie,a znacie kogoś polecanego w Krakowie co potrafi to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 3 godziny temu, tom306 napisał: Proszę o pomoc co zrobić, mechanik mówi że ; może wtrysk, wiązka lub komputer (chyba sterownik) nie chcę wymieniać wszystkiego po kolei, może ktoś doradzi co zrobić? Zamień wtryskiwacz nr;3 miejscem - to się dowiesz ; - czy błąd wędruje za wtryskiwaczem, - czy pozostaje w tym samym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom306 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Andrzej-2010 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa A co jeśli błąd nie pójdzie razem z wtryskiwaczem? Mechanik mówił że ten wtryskiwacz nr3 ma idealną korektę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 5 minut temu, tom306 napisał: A co jeśli błąd nie pójdzie razem z wtryskiwaczem? Czyli wtryskiwacz będzie poza podejrzeniem; - zostanie wiązka lub sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom306 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 14 minut temu, tom306 napisał: Mechanik mówił że ten wtryskiwacz nr3 ma idealną korektę. Czy masz wydruk korekt wtryskiwaczy? Szkoda, że mechanik ; - nie przełożył wtrysku, - nie przeczyścił styków wtrysku nr;3, - nie " przedzwonił " wiązki i styków sterownika, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi