radosny Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Panowie, jest zima, jest ślisko, czy w Megane 4 podczas poślizgów (wyjeżdżanie pod górkę przez kilkanaście sekund z kołami obracającymi się w miejscu) zaświeca się wam kontrolka od ESP? U mnie koła się ślizgają, ale nie mam informacji o tym, jakoby ESP wtedy się uruchamiało... A może mam wyłączone? Gdzie w wyposażeniu Intense i przy silniku 1.2 100KM S&S można to wyłączyć? Dodam, że w innych autach czy to VW czy GM zawsze coś mi tam mrugało, czy ESP, czy ASR.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Tak pod zegarem zaświeca się kontrolka ESP, choć samo działanie słabo wyczuwalne przy normalnej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yod Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Jak stoisz w miejscu to za bardzo nie ma czego stabilizować. Mnie parę razy coś mrugnęło, ale to podczas jazdy i raczej na zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosny Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wydawało mi się, że ESP to właśnie wtedy będzie się włączał, kiedy moje autko będzie się ślizgać podczas wyjeżdżania pod górki - tak jak VW czy GM... Wtedy blokowało mi to koło które ślizgało się bardziej i autko powoli się wdrapywało, ale kontrolka mrugała, w megance niestety jeszcze jej nie widziałem... Może tak ma być i nie mam się czym martwić, ale mam auto od 2 tyg. i nie chciałbym aby okazało się, że jest tu coś elektronicznie kombinowane. Może jest wyłączone? Da się to jakoś sprawdzić w komputerze? Albo tak jak S&S wyłączać ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 To o czym piszesz to ASR nie ESP , często podpięte pod jedną kontrolkę w innych markach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Też mam podobnie ale doszedłem do wniosku że jak ruszysz nagle i w miejscu kręci się jedno koło a drogie stoi to wtedy jakby nie działało ESP ale jak drugie się toczy to wtedy działa. W środku słychać jak działa pompa od ESP bo z przodu od strony pasażera słychać brzęczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 U mnie świeci się zarówno gdy działa ASR i ESP. Swoją drogą, to esp jest bardzo nadgorliwe i nie znalazłem sposobu jak go wyłączyć przez co nie ma zabawy na śniegu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ja mam przycisk do wyłączania ESP po lewej stronie kierownicy - tak jak potencjometr do regulacji podświetlenia licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 W Megankach IV nie da się wyłączyć ESP. Co jest bardzo dziwne, bo w większości samochodów jak nie wszystkich innych marek taki przycisk jest. Jak zawsze żabojad musiał zrobić coś po swojemu. Od ASR i ESP jest jedna kontrolka? Taki narysowany samochód, który wchodzi w poślizg zaświeca się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) @Papf taki guzik nie występuje w intense @emigrant_ u mnie ta kontrolka (pomarańczowa, reszty detali nie znam) zaświeca się podczas ruszania pod górkę i szybkiego startu i tak samo świeci się podczas zaciągania ręcznego i próby zrobienia obrotu o 180 stopni. Edytowane 24 Stycznia 2018 przez lol19pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) U mnie też pomarańczowa i to ma kształt samochodu wchodzącego w poślizg. Z resztą jak ktoś chce zobaczyć jak wyglądają wszystkie kontrolki to pewnie wystarczy przy zgaszonym samochodzie i wygaszonym ekranie poświecić latarką i będzie widać każdą kontrolkę jak wygląda. Edytowane 24 Stycznia 2018 przez emigrant_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Co do ASR lub ESP i zasady działania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 ESP doświadczysz jak na zaśnieżonym placu jadąc po łuku szarpniesz za ręczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Trzeba mieć ręczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 A ja myślę że wystarczy na tym zaśnieżonym placu szarpnąć kierownicą gwałtownie i odczujesz działanie ESP. Tylko nie próbujcie tego za blisko brzegów placu - bo się możecie zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi