Andrzej-2010 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 14 minut temu, witman napisał: Trudne odpalanie może być związane z nietrzymającym wtryskiwaczem LPG, zgromadzony gaz w fazie lotnej gromadzi się w kolektorze dolotowym i po ponownym uruchomieniu silnik przez chwilkę dostaje gaz i Pb, jest więc bardzo bogata mieszanka i silnik nie może się uruchomić. Jak zakręci gaz na butli to na 100 % się dowie, że te problemy to z powodu LPG i będzie zmotywowany do wizyty u gazownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Samo zakręcenie gazu w zbiorniku nic nie da, ponieważ w przewodach doprowadzających LPG do reduktora i samym reduktorze pozostaje sporo gazu w fazie ciekłej, trzeba zakręcić zawór w zbiorniku najlepiej na pracującym silniku w trybie LPG i odczekać nawet 15min, aż silnik wypali zawartość LPG w przewodach i reduktorze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Dziś chciałem nagrać filmik, ale o dziwo po nocce odpalił bez problemu. Może wpływ na to ma też temperatura, dziś nocka na plusie. Jak tylko uda mi się nagrać filmik to wrzucę. Po świętach jadę na przegląd po 1000 to zgłoszę problem. Witman, jeżeli byłby to problem z nietrzymającym wtryskiwaczem LPG to czy problem nie powinien występować przy każdym odpalaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 (edytowane) @kede86 problem z nietrzymającym wtryskiwaczem LPG może się ujawniać nie za każdym razem. Edytowane 23 Grudnia 2018 przez witman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Dziś udało się nagrać. Problem z odpalenie byl nawet za drugim razem. WP_20181223_12_11_38_Pro.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Dnia 22.12.2018 o 11:03, witman napisał: Samo zakręcenie gazu w zbiorniku nic nie da, ponieważ w przewodach doprowadzających LPG do reduktora i samym reduktorze pozostaje sporo gazu w fazie ciekłej, trzeba zakręcić zawór w zbiorniku najlepiej na pracującym silniku w trybie LPG i odczekać nawet 15min, aż silnik wypali zawartość LPG w przewodach i reduktorze. Myślę, że poczekanie aż się przełączy na benzynę wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) Nawet po przełączeniu się z LPG na Pb, zawsze zostanie trochę gazu w przewodach, można próbować kilkukrotnie przełączać na LPG, aby wypalić resztki, na koniec najlepiej odkręcić filtry fazy ciekłej i lotnej i wypuścić resztki, wtedy mamy pewność, że w układzie nie ma już gazu. Kto wymieniał sobie samemu filtry będzie wiedział o co chodzi. Dla tego radziłbym, aby kolega @kede86 udał się do instalatora, który mu zakładał tego Staga na sprawdzenie i solidną regulację. Edytowane 24 Grudnia 2018 przez witman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) tylko zapewne instalacja jest ustawiona automatyczna - tzw kalibracja po kalibracji mapy benzyny. Nie ma bardzo co tu regulować i sam tak jeżdżę bez problemu 3 rok i nic się nie dzieje. Jedynie co jakiś czas jeżdżę na benzynie w mieście i poza miastem by zaktualizować mapy i jest git. Regulować można stare instalacje, w nowych już rzadko się to spotyka. Znów napiszę coś co jest dziwnego i nie realnego - miałem to samo. W końcu po pół roku padł akumulator - wymieniłem i problem się już nigdy nie pojawił Oryginalny aku, całkowicie zakończył żywot po około 2,5 roku od nowości. Obecnie mam Varty (trochę mniejszy bo nie pasowały inne o wymiary i działa do dziś). Ale tak było u mnie. Edytowane 24 Grudnia 2018 przez dreq02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Dzięki Panowie za rady i Wesołych Świąt Nie pozostaje mi nic innego jak po świętach umówić się na kontrolę instalacji. To już moja druga instalacja zakładana w tym warsztacie. Za pierwszym razem nie było żadnych problemów tylko wymiana filtrów co 10tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Dnia 21.12.2018 o 15:23, kede86 napisał: Jakiś tydzień temu założyłem instalację Stag Qbox do mojej Meganki i od pierwszego dnia po założeniu instalacji występuje problem z odpalaniem samochodu po całonocnym postoju. Jeśli stoi parę godzin problem nie występuje. U mnie pomogła aktualizacja softu sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi