Pum4 Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Ostatnio po pierwszym 1000 km kilka razy przekroczyłem punkt oporu w mojej megi 165km. Czy tylko ja mam takie wrażenie, że wtedy auto ma gorsze osiągi niż przy ręcznej zmianie biegów ? Moim zdaniem system przeciąga obroty do 6k/min gdzie chyba już nie ma mocy i w efekcie jest gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Miło by było jakbyś edytował info o aucie w profilu bo czytamy o MIV, a w opisie MII 1.6 i do końca nie wiadomo czego temat dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doesnt Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Z wykresów można wywnioskować, że przy tych wyższych obrotach auto już niestety nie ma takiego ciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Prędkość maksymalna często nie jest też osiągana na najwyższym biegu. Co do obrotów to może faktycznie za wysoko kręci. A testowales to porównując do trybu Comfort? Jaki silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Próbował ktoś u siebie w silniku 1.2 system lanch Control. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 To w 1.2 jest lanch Control ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 11 godzin temu, Pum4 napisał: po pierwszym 1000 km Pełną sprawność w przypadku benzyny auto uzyska po przejechaniu 3 tys. km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 17 minut temu, tomqu86 napisał: To w 1.2 jest lanch Control ? Domyślnie pewnie nie, ale np. w poniższym filmiku gość odpala LC w 1.6 dCi. Ciekawe czy można coś takiego uskutecznić w mojej EDC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Profil poprawiłem. W trybie sport kiedy ręcznie zmieniam biegi tak miedzy 4.5 a 5k RPM wydaje się być szybszy. W trybie sport z automatem przeciąga do tych 6k i auto nie zdaje się takie dynamiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 W 1.2 jest ten system włączamy tryb sport i gaz do dechy obroty zaczymuja się na 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Dnia 13.03.2018 o 09:44, Geble napisał: Domyślnie pewnie nie, ale np. w poniższym filmiku gość odpala LC w 1.6 dCi. Ciekawe czy można coś takiego uskutecznić w mojej EDC ciekawe też czemu mu świeci serwis i te drugie to nie wiem co to dpf? I tu pierwszy raz na + o mojej meganie jak dam sport i gaz max ze swiatel to ludzie z innych fur sie dziwią że tak szybko sie zbiera Edytowane 15 Marca 2018 przez cegla11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Czujnik ciśnienia w ogumieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi