LTar Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Cześć, Czy w Renault występuje coś takiego jak system eCall lub jak np. W Oplu on star? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Modele wyposażone w kartę SIM prawdopodobnie mają tą funkncjonalność poprzez aplikację "Wezwanie pomocy" - do pobrania z R-Link Store. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Dzięki, sprawdzę tą aplikacje. Jednak w innych wersjach działa to też tak, że możesz mieć usługi typu wyznacz mi trasę, typu zgubiłem się. A w razie wypadku on star sam do nas dzwoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Wezwanie pomocy z tego co kojarzę używa naszego telefonu, tego, który jest aktualnie podłączony przez bluetooth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Czytałem opis aplikacji i z tego co wyczytałem jak ktoś ma sim w tel tp dzwoni z samochodu na 112 I tak nie jest to to co dają inne marki. Edytowane 29 Marca 2018 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Już są zakusy, by taka funkcja automatycznego powiadamiania przy wypadku była standardem jak czujniki ciśnienia w kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Bo akurat jest to bardzo dobra funkcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Nie zakusy, tylko ma być standard od za niedługo Również uważam, że raczej pomoże niż zaszkodzi. Tutaj coś więcej. Edytowane 29 Marca 2018 przez konwil Dołożyłem hiperłącze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Póki nie będzie się to opierało na GPS to OK. gorzej jak pójdą dalej i będą monitorować gdzie i jak jeździmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Musi się opierać na GPS dlatego że służby ratunkowe dostają Twoje współrzędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 z tego co wiem dostają je z najbliższej bazy gsm nie z gps'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 1 godzinę temu, Sarna1 napisał: Nie papuguj. Raczej z GPS, po co im dane najbliższego przekaźnika GSM jak to może być setki ulic w promieniu kilku km ? GPS dokładnie podaje lokalizację. REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Z tymi setkami ulic to przesada, w mieście masz wiele stacji BTS a "komórki" łapią wtedy kilka, wystarczy jak złapią trzy i już po czasie połączeń można dokładnie namierzyć obiekt, tak policja często namierza delikwentów, poza miastem nadajniki są raczej wzdłuż tras, wiec także to nie problem. Komórki "zostawiają" zarówno numer telefonu jaki i IMEI przynajmniej w teorii jak zgłosisz kradzież telefonu to stacje BTS takiego IMEI nie przyjmą, myślę, że w samochodach zamiast IMEI będzie to numer VIN, ale to już tylko moja teoria jak ja bym to zrobił, nigdzie nie potwierdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Klamka zapadła. W nowych autach będzie ten system. Ciekawe czy karta sim będzie dowolna czy jedynie słusznego operatora, podobnie jak tom tom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Raczej nie będzie karty SIM. Podejrzewam, że opierać się będzie na systemie takim jak w komórkach, że bez karty SIM można zadzwonić tylko pod nr alarmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi