czik3n Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Witam, sprawa ma się tak, że dałem auto bratu na "zwiezienie się " do domu po roku studenckim na wakacje. Pokonał trasę Rzeszów-Wrocław, auto cały tydzień do dziś stało gdzieś na prakingu pod kamienicą nie ruszane aż do dziś ( od poniedziałku). Wyjeżdżając z Wrocławia zadzwonił, że nie działa nadmuch... faktycznie przyjechał do Rzeszowa po mnie i nadmuch chodzi, ale dmucha jakby w desce rozdzielczej, nie dmucha w ogóle na auto, co jest dziwne właśnie bo z żadnej strony nie dmucha, ani środek ani lewa ani prawa strona :( . Od czego zacząć poszukiwania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Climatronik, czy manuał? Wentylator pracuje dobrze zwiększając i zmniejszając obroty w ustawieniu ręcznym? Zmieniając nadmuch szyba, środek i nogi nie przełącza się ręcznie? Słychać różnice dźwięku stojąc na zewnątrz przy prawej, przedniej szybie przełączając obieg zamknięty i otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Co do klimatyzacji climatronic dwustrefowy . Siła nadmuchu ręcznie jak przestawiałem normalnie działa z tym, że słychać jak dmucha ale tak " w środku". Rano sprawdzę resztę i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zacząć od filtra kabinowego, następnie sprawdzić czy dmucha do kabiny po wyłączeniu klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Panowie dziwna sprawa, odpalam dzis auto, wszystko działa. Ktoś wie jak dobrać się do kabinowego? Jade w środę na 3 miesiące do UK, więc wolałbym tutaj wszystko posprawdzać bo tam już może być że wszystkim lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Przykładową instrukcję znajdziesz tutaj: link. Tylko, że to jest "zgodnie ze sztuką". Na YT jest filmik jak ktoś to robi bez wyjmowania schowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altair4 Opublikowano 2 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Mi się też raz to zdarzyło, słyszalne działanie dmuchawy, ale całkowity brak wiania z kratek. Po wyłączeniu klimatyzacji po 15 minutach wszystko zaczęło z powrotem działać. Prawdopodobnie zamarzł parownik. Dodatkowo od pewnego czasu słyszałem ciche "chrobotanie" po włączeniu klimatyzacji, na tyle ciche, że słyszalne tylko przy postoju. Od tego czasu nigdy się to nie powtórzyło, ale sprawdziłem ilość czynnika, brakowało 160g, po uzupełnieniu chrobotanie znikło, nie wykluczone, że zamarznięcie parownika też mogło mieć z tym związek. Polecam sprawdzenie ilości czynnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Witam, dziś zauważyłęm ( szczególnie na środkowych nawiewach), lewa strona od kierowcy dmucha wyraźnie słabiej w stosunku do prawej. Nie wiem czy ma to jakikolwiek związek z tym co stało się ostatnio ( jak wyżej). Wcześniej klima dmuchała, że tak powiem " aż suty stają" teraz dmucha tak tylko prawa strona... Klima nabijana była z miesiąc temu z 0 stanu na full więc tutaj bym brak czynnika wykluczył, sprawdzana była szczelność i wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad197 Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Czesc, Udalo sie ostatecznie zidentyfikowac i rozwiazac problem? Mam dokladnie takie same objawy. Widze ze na forum jest pelno osob ktore opisuja ten problem, ale nikt nie pisze czy i jak udalo sie go rozwiazac. Z gory dzieki za pomoc REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Wyjechałem autem na 2.5 miesiąca za granicę, problemu nie zdążyłem zdiagnozować. Z obserwacji mam tak, że auto samo na następny dzień zaczęło dmuchać normalnie jak gdyby nigdy nic, po czym po około tygodniu dwóch klimatyzacja padła, mimo tego że nabijałem ją w kwietniu już na początku lipca przestała działać. Nie sądzę by czynnik się skończył, pewnie powstała nieszczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Odgrzebuje temat bo mam dokładnie to samo Na początku nawie działa ale po przejechaniu kilku kilometrów i nagrzaniu się silnika zaczyna dmuchać zimnym powietrzem a potem wcale nie wieje. Słychać ze nawie działa gdzieś w desce, jakby wiało „za schowkiem”. Jak zmniejszę prędkość nawiewu to głośność tez jest niższa. do tego pod maska przewód od klimy cały zamarza. chlodnica w tym momencie jest zimna mimo ze temp na desce pokazuje 90* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgj Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Mam to samo,znaleźliście przyczynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Skończył się czynnik od klimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravi8 Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 @qweluke @pgj Znaleźliście przyczynę problemu? Czy to faktycznie mała ilość czynnika? Mam u siebie taki sam objaw - na trasie klima ładnie chłodzi przez pierwsze 15-30 minut, po czym z kratek wieje powietrze z coraz mniejszą siłą, mimo że wentylator słychać tak samo głośno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezadi Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @ravi8 @qweluke @pgj u mnie pojawił się dokladnie ten sam problem. Jakieś nowe info w tej sprawie? @pgj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi